BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  SPOR

Galatasarayda müthiş ikili

Galatasaray Başkanı Adnan Polat Lincoln'ü ihanetle suçladı. Başkan Rijkaard ve Haldun Üstünel'e övgü yağdırdı.

Abone ol

Basın toplantısı düzenleyen Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat genel bir değerlendirme yaparken Lincoln’ün peşini bırakmayacaklarını ifade ederken “Bu aşamadan sonra TFF ve FIFA karar verecek.Tazminat almak için her türlü uğraşı vereceğiz. Hem kulübe, hem kendine, hem menajerlik şirketine, hem de futbola ihanet etti” diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat düzenlenen basın toplantsında son günlerdeki gelişmelerle ilgili geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

Adnan Polat sözlerine ilk olarak Riva projesi ile başladı. Polat “Borç her zaman olacaktır. Yatırım yapan şirketlerin hepsinde borç vardır. Riva ile ilgili 2,5 yıldır çok uzun bir yoldan geçtik. Eylül ayının sonunda ruhsat alma durumuna geliyoruz. Tüm yasal işlemler bitmistir. Riva'yı 2 sene önce satıp borç kapatabilirdik ancak sıkıntı çekmeyi seçtik ve özellikle 3. köprü projesi ile arazimiz daha da önemli hale geldi. Tüm kulüpler gibi bizde ekonomik sıkıntı çekiyoruz. Ancak biz Riva'yı en optimum noktada değerlendirme bölümüne gelene kadar elimizde tutacağız” diye konuştu

16 aylık süreçte arzu ettiğikleri noktaya gelemediklerini söyleyen Polat “Ödeme dengesinde önemli aşamalar kaydettik. Sporcularımıza tüm ödemelerimizi yaptık. Futbol takımında geçen sezondan kalan küçük ödemelerimiz var. Onları da bu ay kapatacağız” dedi.

Başkan Polat, “Lincoln için Federasyona başvurup sözlesmenin feshini istedik. Federasyonda konuyu FIFA'ya iletti. Kamp yaptığımızın yerin 60 km ötede olmasına rağmen kampa katılmaması bizi üzdü. Çok yetenekli olduğu kesin ama bize geldiği günden beri kendisine adeta çifte standart uyguladık. Ancak bunların hiçbirisini anlamadı, belki de istemedi. Hep sıkıntı yarattı. Son zamanlarda taraftar da onun hareketlerinden rahatsız oldu. Bu aşamadan sonra TFF ve FIFA karar verecek. Tazminat almak için her türlü uğraşı vereceğiz. Hem kulübe, hem kendine, hem menajerlik sirketine, hem de futbola ihanet etti.” diye konuştu.

Federasyonla ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Adnan Polat “Biz Mahmut Özgener'in iyi niyetinden şüphe etmiyoruz. Yeni yıla başlarken temiz sayfa açtı. Kavga istemiyoruz. Yeniden Federasyon ile işbirliği yapıyoruz. Kendisi ile sık sık görüsüyoruz. Kendisinin ilk yılını bir alışma dönemi olarak değerlendiriyoruz. Diğer kulüp başkanları ile de sorunumuz yok. Son yıllardaki en olumlu hava yaşanıyor. “ dedi.

SADECE BEN VE HALDUN BİLİYORDU

Futbolcu transferleri ile de ilgili bilgiler veren Adnan Polat “Herkesin unuttuğu bir şey var. 3 transfere bonservis bedeli ödemedik. Keita ve Elano için 15,5 milyon euro vereceğiz bunu da 4 yıla yaydık. Aslında çok büyük rakkamlar bir anda kasamızdan çıkmadı. Haldun’u tebrik etmek lazım. 4 seneye nasıl yayıyor bu parayı anlamadım. Dışardan kimin transfer edileceğini ben ve Haldun’dan başka kimse bilmiyordu” diye konuştu.

İLK KEZ GÖRÜYORUM

Teknik heyete övgiler yağdıran Başkan Polat “Hoca konusunda 4 alternatif vardı. 4’ü de gelmek istedi. Doğru kararı verdiğimize inanıyorum. Avrupa’nın en iyi teknik heyeti Galatasaray’da. Carlos ve Roca dünyanın en iyi kondisyonerlerinden. Bu arkadaşlarımızında bir adaptasyon süresine ihtiyacı var. Bu kadar çok çalışan bir teknik heyet ilk kez görüyorum” dedi.

Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören’in şampiyonlukla ilgili açıklamalarına da değinen Polat “Aziz bey ve Yıldırım beyin iddiaları güzel. Galatasaray’ın hedefinin ne olduğunu söylemeye gerek yok. Ama bunun garantisi hiçbir zaman yoktur. Bunu gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz. Bunu da zaman gösterecek. Tüm takımlara 6. haftaya kadar zaman vermek lazım. Sonrasında değerlendirme yaparız” diye konuştu.