BIST 9.771
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.455,98
HABER /  GÜNCEL

Aydında aşk cinayeti

Germencik'te kemik parçalarından yola çıkan jandarma aşk cinayetini çözdü

Abone ol

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde altı ay önce bulunan kemik parçalarından yola çıkan jandarma, aşk cinayetini ortaya çıkardı.

Germencik'e bağlı Çamköy'ün Gölçukur Mevkii'nde altı ay kadar önce bir insana ait kemik parçaları bulan köylü, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine araştırma başlatan Jandarma Komutanlığı Asayiş Şubesi ekipleri, 10 kemik parçasını Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Bu arada, Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne, İsa Candan (38) adlı kişinin kayıp olduğu şeklinde başvuru yapıldığı ortaya çıktı. Yapılan DNA incelemeleriyle kemiklerin, Aydın'da yaşayan İsa Candan'a ait olduğu belirlendi.

Jandarma ekipleri, polise kayıp başvurusunu yapan, Candan'ın 8 yıl imam nikahıyla birlikte yaşadığı N.S.'yi (29) gözaltına aldı. İlk eşinden resmen boşanmayan, imam nikahlı beraberliğinden ise bir çocuğu bulunduğu öğrenilen N.S., İsa Candan'ı, sevgilisi S.D.'nin (42) öldürdüğünü öne sürdü. Gözaltına alınan S.D. ise ifadesinde, cinayet planını N.S. ile birlikte yaptıklarını söyledi. S.D., “N.S., ilişkimizi öğrenen İsa Candan'ı öldürmek için ortak plan yapmamızı istedi. 13 Temmuz 2006'da İsa Candan'ı Çamköy'e götürüp burada başına silahla ateş edip birlikte öldürdük'' dedi.

Adliyeye çıkarılan N.S. ve S.D. kasten adam öldürmek suçundan tutuklandı