BIST 9.808
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL

Yol ceset tarlasına döndü

Yaşları 13-17 arasındaydı. 7 YTL yevmiye alacaklardı. Canavara yakalandılar.

Abone ol

Yine tarım işçileri yine dram yine feci bir kaza.. Günlük 7-10 YTL yevmiye alabilmek için doluştukları kamyonet mezarları oldu. Kaza sonrasında uluslararası karayolu adeta ceset tarlasına döndü.

Çarpışmanın etkisiyle işçilerin cesetleri etrafa saçıldı..Şanlıurfa'da bugün sabah meydana gelen trafik kazasında 15 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Şanlıurfa-Mardin Çevreyolu çıkışında sürücüsü henüz belirlenemeyen tarım işçilerini taşıyan 63 VS 689 plakalı kamyonet ile gübre taşıdığı ileri sürülen ve sürücüsü tespit edilemeyen 73 DH 087 plakalı kamyon kafa kafaya çarpıştı. 

Kamyonetin arkasında yaşları 13 ile 17 arasındaki olan 30 kişi çarpmanın etkisi ile çevreye saçıldı. Kazada 15 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı. Yaralılar çevre hastanesine kaldırıldılar..

7-10 YTL YEVMİYE UĞRUNA

Hastanelere de giden tarım işçilerinin yakınları, “Her gün kamyonet kasalarında yolculuk yapıyoruz. Bir gün böyle olacağı belliydi. Her gün kasalara çoluk çocuk doldurup götürüyorlar. Kazandığımız para ise günlük 7-10 YTL. Sonunda korktuğumuz başımıza geldi ve birkaç kuruş için yakınlarımızı kaybettik'' dedi.

YAKINLARI SİNİR KİRİZİ GEÇİRDİ

500 Yataklı Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazeler cenaze araçları, minibüs ve kamyonetle evlerine götürüldü. Cenazelerin çıkarılışı sırasında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet polisi de morg önünde nöbet tuttu.

Morgun bahçesinde bekleyen yaklaşık 500 kişi cenazelerin morgdan çıkarılışı sırasında gözyaşlarına boğuldu. Ekmek parası için çalışmaya giderken ölen 15 kişinin yakınları morgun önünde ağıtlar yakarak sinir krizi geçirdi.