BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

Şirine Ümraniye sorgusu

Genç Parti eski milletvekili Emin Şirin, Ankara'da gözaltına alındı.

Abone ol

Eski Genç Parti Milletvekili Emin Şirin'in, İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcı maddelerle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Ümraniye'de bir evde ele geçirilen 27 adet el bombası ve patlayıcı maddelerle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Özel Yetkilendirilmiş Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce "suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" iddiasıyla başlatılan ve emekli TSK mensupları Muzaffer Tekin, Fikret Emek ile AKP'ye muhalif kitaplarıyla bilinen araştırmacı-yazar Ergun Poyraz'ın da tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında savcılık, Tekin'in Şirin'le bağlantısını saptadı.

Savcılığın "gözaltına alın" talebi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne talimat göndererek Şirin'in gözaltına alınmasını istedi. Bunun üzerine 22.dönem milletvekili Emin Şirin kaldığı Swiss Otel'e gelen ekipler tarafından gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldü. Yetkililer, Şirin'in neden gözaltına alındığı konusunda kendilerine bilgi verilmediğini, "yürütülen bir soruşturma kapsamında" İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatının yerine getirildiğini kaydetti.