BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL

Ciner Kanal 1e razı

TMSF ile Turgay Ciner'in 1-2 gün içinde anlaşması bekleniyor.

Abone ol

Dinç Bilgin'in borçları nedeniyle Tasarruf Mevduat ve Sigorta Fonu tarafından el konulan Merkez Grubu'na ait malların akıbeti belli oluyor. TMSF ile Turgay Ciner'in 1-2 gün içinde anlaşması bekleniyor.

Bu anlaşmanın şartları da büyük oranda belli oldu. TMSF, Merkez Grubu bünyesinde bulunan ATV ve Sabah'ı satacak. Bu satıştan elde edilecek satış çekinden bir miktar para yaptığı harcamalar karşılığında Turgay Ciner'e verilecek. Bunun dışında Turgay Ciner'e ATV'nin Sefaköyde bulunan ve halen Kanal1 tarafından kullanılan stüdyolar ve binası verilecek.

TMSF Turgay Ciner'in kurduğu Kanal1 Televizyonu'nu da iade edecek. TMSF'nin Ciner'e verecekleri bununla sınırlı değil. Halen Bugün Gazetesi tarafından kullanılan Merkez Grubu'na ait Esentepe'deki bina da Ciner'e verilecek gayrımenkuller arasında. Ciner'in Dinç Bilgin'den satın aldığı yayınlarda kendisine iade edilecek.

Ancak TMSF daha önce vermeyi düşündüğü Sabah Gazetesi'nin de basıldığı Samandıra Baskı Tesisleri'ni Ciner'e vermekten vazgeçti. Türkiye'nin en büyük ve en modern tesisleri arasında yer alan matbaalar TMSF tarafından Dinç Bilgin'in borçlarına karşılık satılacak.

Yeni Şafak