BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Aydın Yılmazın gözü İspanyada

Galatasaray'ın genç futbolcusu Aydın Yılmaz, Rijkaard sayesinde genç futbolcuların şans bulduğunu söyledi.

Abone ol

Galatasaray'ın genç futbolcusu Aydın Yılmaz, teknik direktör Frank Rijkaard'ın gençlere önem veren bir hoca olduğunu belirterek, ''Rijkaard olmasaydı genç oyuncular şans bulamayabilirdi'' dedi.

Galatasaray TV'de yayınlanan Kaleydoskop Programı'na konuk olan Aydın Yılmaz, Rijkaard'la anlaşıldığını duyduğunda sevindiğini dile getirerek, ''Çünkü Rijkaard'ın gençlere önem veren bir hoca olduğunu biliyorduk. Bunu bize de gösterdi. Bana ve bütün genç arkadaşlarıma elinden geldiğince görev verdi, bunu yaparken de kimseden çekinmedi. Belki Rijkaard olmasa forma şansı bulamayacaktık. Bende ve bütün genç arkadaşlarımda hocamızın önemi ve yeri çok büyük. Çünkü bana güvendi ve forma şansı verdi. Biz de gençler olarak bu güveni boşa çıkarmadık. Sahada her fırsatta elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Rijkaard'ın genç futbolcuları değerlendirmeye yönelik hamlelerini çok başarılı buluyorum ve gerekli görüyorum'' diye konuştu.

Takımda önünde Kewell, Keita, Arda, Baros gibi oyuncuların bulunduğunu anlatan Aydın, ''Ama bu önemli isimlerin varlığına rağmen aklımda oynayamayacağıma dair düşünceler yok. As takımda daha sık forma şansı bulan arkadaşlarım da benim iyi oynadığım zaman formayı alabileceğimi biliyorlar ve bu sebepten ötürü formlarını yüksek tutmak için çaba sarf etmek durumunda kalıyorlar'' dedi.

''HER ZAMAN BAŞARAMAYABİLİYORSUNUZ''

Netanya maçında üç asist yapmasının ve manşetlerde yer almasının kendisi için çok iyi olduğunu anlatan Aydın, ancak böyle bir performansı sonrasında istikrarı sağlayabilmenin önemli olduğunu ifade etti.

Aydın, ''Ben de bu maçın ardından sürekli olarak skora katkıda bulunmak isterdim. Ama bunu her zaman başaramayabiliyorsunuz. Ondan sonraki maçlarda da elimden gelenin en iyisini yaptım ve bu dönemin benim adıma iyi geçtiğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

''Şu anda performansının ne kadarını kullandığını düşünüyorsun? Gerçek Aydın'ı izleyebiliyor muyuz?'' sorusu üzerine Aydın, ''Ne kadar olduğunu değil de bunun üzerine ne kadar koyabileceğimi hissediyorum. O güveni yakaladıktan sonra da daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum'' yanıtını verdi.

''İSPANYA'DA OYNAMAYI İSTİYORUM''

Aydın, Galatasaray'ın (A) takımında oynandığını bu da hedeflerinden birisi olduğunu kaydederken, ''Burada bir süre geçirmek zorundayım zaten. Daha da kalıcı olmayı hedefliyorum. Ondan sonra (A) Milli Takım geliyor'' dedi.

Galatasaray'daki performansının ardından milli takıma da yükseleceğine inandığını belirten Aydın, ''Oraya yükseldikten sonra her futbolcunun hayali vardır. Avrupa'da forma giymemiş olan her futbolcunun hayalinde orada oynamak vardır. Benim de en çok istediğim şeylerden biri İspanya Ligi'nde oynamak. Desteklediğim takım ise Real Madrid'' şeklinde konuştu.

Taraftarların kendisiyle Uğur'u çok karıştırdığını belirten Aydın, taraftarlarla ilgili anılarını da şöyle anlattı:

''Bazen dışarda görüldüğümüz zaman fotoğraf çektirmek istiyorlar. 'Uğur fotoğraf çektirebilir miyiz?' diyorlar. Ben aynı şeyleri Uğur'a da söyledim. Uğur da, 'bana da Aydın diyorlar' dedi. Çok karıştırıyor taraftarlar bizi... Galatasaray taraftarını gerçekten çok beğeniyorum. Ali Sami Yen'de oynadığımız zaman yedek kulübesindeysem zaman zaman onları seyrediyorum. Onların Türkiye'de takımlarına en çok destek veren taraftar grubu olduğunu düşünüyorum. Gerçekten bizi sahada çok iyi destekliyorlar, ateşliyorlar.''