BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğanı rahatsız eden başlık

Aydın Doğan Dink cinayeti sonrası Referans'ın attığı o başlığa kızdı. Genel yayın yönetmenine mektup yazdı.

Abone ol

Hrant Dink cinayeti sonrası oluşan duygusal ortamda Referans Gazetesi bir başlık atmıştı. Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can imzalı "Bir millet hoyratça susturduğu evladına ağlıyor" manşeti okurları olduğu kadar patronu Aydın Doğan'ı da rahatsız etti.

Doğan, çok yönlere çekilebilecek bu başlığı eleştirdi ve Can'a mektup yolladı. Can bugünkü köşesinde mektubu yayınladı.

İşte Aydın Doğan'ın sitem mektubu

Sevgili kardeşim Eyüp Can,

Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Bu zor geçişte demokrasi ve insan haklarını geliştirerek ulusal birliğimizi, iç barış ve kardeşliğimizi korumanın herkes için geçerli bir asgari müşterek olduğuna inanıyorum. Kamuoyunda büyük heyecan ve tedirginlik yaratan olaylarda basın olarak bizim de temel dikkatlerimizin bu ilkelerde yoğunlaşması tabiidir.

19 Ocak günü ülkemiz menfur bir cinayetle sarsılmıştır. Gazeteci ve yazar Hrant Dink'i hedef alan bu cinayet onunla birlikte ülkemizdeki düşünce özgürlüğüne, milletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın kardeşliğine büyük bir darbe vurmuştur.

Dink ailesinin ve dostlarının acısını paylaşıyorum.

Bu cinayeti Türkiye aleyhine istismar etmeye çalışan çevreler, milletimizin ve devletimizin bu alçakça olaya gösterdiği içten ve büyük tepki karşısında, niyetlerini gerçekleştirmeye imkan bulamamışlardır. Dink’in cenazesi, devletimizin temsilcileriyle birlikte onbinlerce vatandaşımızın katılımıyla kaldırılmış ve vatandaşlarımız arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını daha da pekiştirmiştir.

Basınımızın mensupları da bütün bu gelişmeleri yansıtırken ülkemizin bütünlüğü ile birlikte bir meslektaşlarının hayatına kast eden bu hain suikastle ilgili duygu ve düşüncelerini, tepkilerini dile getirmişlerdir. Basınımız bu tavrıyla toplumun hissiyatına tercüman olduğu gibi, Türkiye'nin itibarını artıran bir görev yapmıştır.

Basındaki bu yayınlar arasında zaman zaman, olayın sıcaklığı içinde, üzüntü ve infial duygularıyla, bazı hatalar yapıldığı görülmüştür.

Bunun için belirteyim ki, Doğan Grubu, yayın ilkelerinde ve anayasasında belirttiği gibi Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, Atatürk milliyetçiliğine, demokrasiye, insan haklarına, fikir ve basın hürriyetine, barışa inanan bir gruptur. Bu ilkelerin her zaman titizlikle dikkate alınmasının gerektiğini belirtmek istiyorum.

Bundan sonraki temennimiz cinayetin faillerinin Türk adaleti tarafından hak ettikleri cezalara çarptırılması ve ülkemizde bu gibi cinayetlere bir daha kimsenin cesaret edemeyeceği bir ortamın yaratılmasıdır.

Vatandaşlarımız arasında sağduyu, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının daha da gelişmesi ve medyamızın buna yardımcı olması en içten dileğimizdir.

Bu vesile ile gözlerinden öper, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Aydın Doğan