BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.377,99
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğan sözlü savunma yapacak

Rekabet Kurulunca Doğan Grubuna ait 5 şirket hakkında sürdürülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 29 Mart'ta yapılacak.

Abone ol

Konuya ilişkin duyuru Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı. Duyuruya göre, Rekabet Kurulunun 9 Eylül 2009 tarihli kararı uyarınca, ''Doğan Yayın Holding A.Ş., Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., Doğan Gazetecilik A.Ş., Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş., Doğan Daily Nevs Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.'' hakkında başlatılan soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 29 Mart 2011 Salı günü, saat 10.00'da yapılacak.

''Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ'' uyarınca toplantıya katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren bir dilekçeyle 14 Mart 2011 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurması gerekiyor.

REKABETİN İHLALİ İÇİN AÇILMIŞTI!

Doğan Grubu bünyesinde bulunan medya şirketlerinden Doğan Yayın Holding, Hürriyet Gazetecilik A.Ş., Doğan Gazetecilik A.Ş., Bağımsız Gazetecilik A.Ş. ve Doğan Daily News şirketleri hakim durumu kötüye kullanmak, reklam yeri satışındaki uygulamalarıyla 4054 sayılı kanunu ihlal edilip edilmediğine yönelik ön soruşturma izni verilmesine karar verilmişti

Rekabet Kurulu'nun verdiği soruşturma iznine dayanak yaptığı 4054 sayılı kanun oldukça net hükümler barındırıyor ve şöyle deniliyor: "Madde 4054 – Bu Kanunun amacı, mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya hakim olan teşebbüslerin bu hakimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamaktır."