BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ay kaşifleri Beyaz Saraya çıktı

ABD Ay'a ilk adımı atmanın 40’ıncı yılını kutlamaya devam ediyor. Astronotlar Obama ile buluştu.

Abone ol

40 yıl önce Ay'a ilk defa inen ekip Barack Obama ile biraraya geldi. Obama, Mars yolculuğuna değinmeden NASA’nın misyonunun devam edeceğini söylemekle yetindi.

40 yıl önce Apoolo 11 ile Ay'a inen ekip, Neil Armstrong, Buzz Aldrin ve Michael Collins Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'yı Beyaz Saray'da ziyaret etti.

Her 5 yılda bir dönemin Amerikan Başkanı’nı ziyaret eden ekibin bu ziyareti tarihi olayın 40’ıncı yılı olması dolayısıyla ayrı bir anlam taşıdı.

Eski astronotları "3 gerçek Amerikan kahramanı" olarak niteleyen Obama "Apollo 11 mürettebatının daima araştırma ve keşifte başarıyı temsil ettiklerini" söyledi.

Obama, ziyaret sırasında Ay’a yolculuğu daha küçük bir çocukken nasıl takip ettiğini anlattı: “hala hatırlarım büyükbabamın omuzundaydım, kapsül okyanusun ortasına inecek, geri getireleceklerdi biz de dışarıya çıkıp bizi görüyormuşlarcasına el sallayacaktık.”

Amerikan Başkanı kabulde üçlünün, yeni keşifler için Mars'ı adres göstermesi konusuna değinmedi, ancak Nasa'nın "ilham verici" misyonuna devam edeceğini söylemekle yetindi.