BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL

Avusturya ve Almanya binlerce sığınmacı bekliyor

Macaristan'ın seyahat kısıtlamalarını gevşetmesinin ardından Avusturya ve Almanya binlerce göçmenin daha ülkelerine ulaşmasını bekliyor.

Abone ol

Macaristan'ın seyahat kısıtlamalarını gevşetmesinin ardından Avusturya ve Almanya binlerce göçmenin daha ülkelerine ulaşmasını bekliyor.

Dün gün boyunca çoğu Suriyeli binlerce mülteci, otobüsle, trenle ya da yürüyerek Avusturya sınırını geçti. Göçmenler buradan Viyana, Münih ve diğer Alman kentlerine yöneldi.

Günler süren kaosun ardından Macaristan sınırlarını sığınmacılara açtı ve binlerce kişiyi otobüslerle Avusturya sınırına götürdü.

Budapeşte'de trenlere binemeyen binlerce kişi otobanlardan Avusturya'ya doğru yürümeye başlamıştı.

Son 48 saatte 10 bin kişinin sınırı geçtiğini söyleyen Avusturyalı yetkililer, sınırı geçen sığınmacı sayısına bir kısıtlama getirmeyi düşünmediklerini belirtti.

Avusturya'ya ulaşanların birçoğu Münih'e doğru devam etti. Münihliler kente ulaşan sığınmacıları alkışlarla ve çocuklara şekerler vererek karşıladı.

Polis Münih Tren İstasyonu'na dün yedi bin mültecinin vardığını söyledi.

Sığınmacılar, gıda ve giyecek yardımı alıp kaydedilecekleri kabul merkezlerine götürüldü.

Sığınmacıların birçoğu Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan üzerinden Macaristan'a ulaşmıştı.

Almanya ve Macaristan sığınmacıların kaydına ilişkin AB kurallarının bir insani krizi önlemek için gevşetildiğini ve bir emsal oluşturmayacağını belirtti.

Bir Alman Hükümet Sözcüsü, "Sığınmacıların ayak bastıkları ilk AB ülkesinde sığınma başvurusu yapmasını öngören kurallar hala geçerlidir ve diğer AB üyelerinden bu kurallara uymasını bekliyoruz" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel yeni mülteci akınıyla başa çıkabileceklerini söylerken, Merkel'in koalisyon hükümetinde görüş ayrılıkları var.

Bazı sağcılar sığınmacılara izin vermenin yanlış mesaj göndereceğini savunurken, sosyal demokratlar memnun.