BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da PKK saldırısı, Cizre'de çatışmalar

Diyarbakır'da polis ekibine düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu iki polis hayatını kaybetti, 3 polis de yaralandı. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Cizre'de de iki kişinin öldüğü haberleri geliyor.

Abone ol

Diyarbakır'ın Hasırlı Mahallesi'nde PKK'nın şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) operasyonlarını sürdüren polise roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis hayatını kaybederken, 3 polis yaralandı.

Hasırlı Mahallesi'nde YDG-H'lilerin kazdığı hendekleri kapatmak için çok sayıda polisle yapılan operasyon sürerken, polis ekibine rokatatarlı saldırı düzenlendi.

Bölgede operasyon başlatılırken çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Saldırının ardından ikinci bir emre kadar ’Sokağa çıkma yasağı’ ilan edildi.

Bu arada Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün akşam 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanırken, güvenlik güçleri ilçede aranan PKK'lıların yakalanması ve mahallere girişi engellemek için kazılan hendeklerin kapatılması için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Cizre: Sokağa çıkma yasağı ve 2 ölü

DHA'nın haberine göre aramaları engellemek için sokaklara barikat kuran PKK'lılar güvenlik güçleriyle çatışmaya girerken, 2 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Şırnak Valiliği sokağa çıkma yasağının bugün de devam ettiğini açıkladı.

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, sokağa çıkma yasağını protesto için sokağa çıkanlara polisin müdahale ettiğini ve yoğun çatışmaların olduğunu söyledi.

Telefonlar kesik olduğu için mahallelerden haber alamadıklarını söyleyen İmret, "Bu çatışmalarda maalesef 2 kişinin öldüğü bilgisini aldık. Birçok yaralı var" diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise ilçeye gitmek istediklerini, ancak önlerinin kesildiğini söyledi.