BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Avustralya'da 'terör şüphelisi' öldürüldü

Avustralya'da bir genç polisle girdiği boğuşma sırasında vurularak öldürüldü. Yetkililer 18 yaşındaki gencin "terör şüphelisi" olduğunu ve ülkedeki radikal gruplarla teması bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Avustralya'da bir genç polisle girdiği boğuşma sırasında vurularak öldürüldü. Yetkililer 18 yaşındaki gencin "terör şüphelisi" olduğunu söyledi.

İfadesine başvurulmak üzere Melbourne'de bir polis karakoluna çağırılan gencin polislerle tartışmaya başladığı ve iki polise bıçakla saldırıp yaraladığı belirtildi.

İsmi açıklanmayan genç daha sonra bir polis tarafından vurularak öldürüldü.

Avustralya basını, gencin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü yandaşı olduğunu ve internette IŞİD bayrağı sallarken çekilmiş fotoğraflarının bulunduğunu iddia etti.

Vurulan genç hakkında "Başbakan Tony Abbott'a suikast düzenleyeceğini söylüyordu" yönünde iddialar da ortaya atıldı ancak emniyet güçleri bu iddiaları doğrulamadı.

Emniyet Müdürü Ken Lay yaptığı açıklamada "Şahsın bir bayrakla çekilmiş fotoğraflarının olduğu doğru. Ancak bu IŞİD bayrağı mı yoksa başka bir bayrak mı emin değiliz" dedi.

Lay, gencin karakola geldiğinde herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadan polislerce karşılandığını ifade etti ve "Bir polis yaklaşıp elini sıkmak istemiş. Ancak kolundan bıçaklanmış. Ardından yanındaki polise de saldıran şahıs o polisi de 3 ya da 4 kez bıçaklamış" dedi.

Bıçaklandığı ifade edilen ilk polisin genci silahıyla vurarak öldürdüğü belirtildi.

'Terör' operasyonları

Avustralya emniyet teşkilatı kısa süre önce yaklaşık 800 polisin katıldığı kapsamlı bir operasyon düzenleyerek ülkede 'terör eylemleri' planlayan kişilerin evlerine eş zamanlı baskınlar düzenlemiş ve

Yapılan açıklamalarda dün karakolda öldürülen gencin de Avustralya içerisindeki 'terör hücreleri' ile ilişkili olduğu savunuldu.

Adalet Bakanı Michael Keenan, "Şüpheli emniyet güçleri ve istihbarat teşkilatı için önemli bir isimdi" dedi.

New York'ta düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısına gitmek üzere Hawaii'deyken bir açıklama yapan Başbakan Abbott ise, "Ülkemizde radikal eylemler gerçekleştirebilecek insanlar bulunuyor" dedi.

"Çirkin olay" olarak tanımladığı gelişmelerin ardından Abbott, Avustralya halkına seslenirken "Soğukkanlılığımızı korumalıyız" diye konuştu.