BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.377,47
HABER /  GÜNCEL

Avukatlardan 1 Mayıs tepkisi

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan bir grup avukat, 1 Mayıs’ta çıkan olaylar sırasında gözaltına alınanların...

Abone ol

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan bir grup avukat, 1 Mayıs’ta çıkan olaylar sırasında gözaltına alınanların hak ihlaline uğradığını savunarak HSYK’ya şikayette bulunacaklarını belirtti.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında çıkan olaylara karıştığı iddiasıyla gözaltına alınanlar hakkında hukuksuz şekilde ek gözaltı kararı verildiğini iddia eden avukatlar, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan basın açıklamasında şöyle denildi: “171 kişi, emniyetteki tüm işlemleri tamamlandığı için adliyeye sevk edilmesine rağmen, soruşturma savcılarınca gözaltı süreleri uzatılarak hiçbir işlem yapılmaması, uzatma süreleri içinde suçlamaya ilişkin hiçbir işlem yapılmamış olması, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının keyfi ve hukuksuz bir biçimde ihlal edilmesi sonucunu doğurmuştur. Bu durum, soruşturma savcıları açısından, en hafif haliyle görevi ihmal suçunu oluşturmaktadır. Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul şubesi olarak yaşanan hukuksuzlukların ve hak ihlallerinin takipçisi olacağız. Bu kaygıdan hareketle soruşturma savcıları ve hakimlerini, HSYK’ya şikayet edeceğiz.”
(İHA)