BIST 10.270
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,63
HABER /  GÜNCEL

Hedef: Yeni sezon, yeni stat

Beşiktaş’ın tarihi İnönü Stadı’nın yerine yapılan Vodafone Arena Stadı’nın inşaatı tüm hızıyla sürüyor. <br/>İlk kez 2004 yılında gündeme ge...

Abone ol

Beşiktaş’ın tarihi İnönü Stadı’nın yerine yapılan Vodafone Arena Stadı’nın inşaatı tüm hızıyla sürüyor.
İlk kez 2004 yılında gündeme gelen ve gerekli izinlerin alınamaması nedeniyle ertelenen Beşiktaş’ın yeni stadının inşaat çalışmaları gece-gündüz devam ediyor. Yeni yapılacak stat için tarihi İnönü Stadı’nın yıkımını 2 Haziran 2013 tarihinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman başlattı. Orman, yıkımın başlatıldığı törende Gençlik ve Spor Bakanlığı ile uyum içinde çalıştıklarını söylemişti.

11 ARALIK’TA YAPI İNŞAAT RUHSATI ALINDI
Vodafone Arena’nın yapı inşaat ruhsatı 11 Aralık 2013’te Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’a, dönemin Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tarafından verildi. Projenin bitiş tarihi olarak 30 Ağustos 2014 hedefleniyor. İnşaat süreci boyunca projenin bitiş tarihi ile ilgili kamuoyunda yaşanan tartışmalara rağmen, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, her platformda stat inşaatının belirlenen tarihte bitirileceğini söyledi.

İLK HARÇ 20 ARALIK’TA DÖKÜLDÜ
27 Kasım 1947’de açılan tarihi İnönü Stadı’nın hafriyat işlerinin tamamlanmasıyla, 20 Aralık 2013’te Vodafone Arena Stadı’nın ilk harcı düzenlenen törenle döküldü. Fikret Orman, ilk harcın dökülmesinin ardından yeni stadı bir an evvel tamamlamak istediklerini belirterek, ekip olarak büyük bir emek harcadıklarını ifade etmişti.

111. YIL İNŞAATTA KUTLANDI
Siyah-beyazlı kulübün 111. yıl dönümü, temelleri atılan Vodafone Arena Stadı’nın inşaatında kutlandı. 19 Mart 2014 Çarşamba günü yapılan etkinliğe siyah-beyazlı sporcular, teknik direktör Slaven Bilic, yönetim kurulu ve camiadan birçok kişi katıldı. Fikret Orman, kutlamada yaptığı konuşmada stadın belirlenen tarihe yetiştirileceğini bir kez daha vurgulamıştı.

İNŞAATTA SON DURUM NE
Vodafone Arena’nın belirlenen tarihe yetiştirilmesi için inşaat çalışmaları gece-gündüz aralıksız olarak sürdürülüyor. Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, gece geç saatlere kadar inşaat alanında çalışmaları yerinden takip ediyor. Başkan Orman, yeni stadın eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve yeni sezona hazır hale getirilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. İnşaatı devam eden statta tribünler yükselmeye başlarken, 23 Nisan 2014 tarihinde ise ise sembolik olarak koltuklar tribüne yerleştirildi.
(İHA)