BIST 10.245
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Avukat Yazıcı'dan Sivas savunması

Sivas davasında bir dönem 4 sanığın avukatlığını yapan Hayati Yazıcı, muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi

Abone ol

Sivas davası zaman aşımına uğramadı. Sivas davasıyla bağlantılı süren yargılaması 5 kişi hakkında zaman aşımına uğradı.

Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, 1993-94 yıllarında ilk davada 4 sanığın avukatlığını yapıyordu. Muhalefetten gelen "Sivas sürecinin sorumlusu AK Parti. Aralarında failleri avukatları var" söylemine tepkili. 

CNN Türk'e konuşan Yazıcı, şunları söyledi: "Bu konunun takdiminde yanlışlık olduğu kanısındayım. Anlıyorum ki koskoca bu vahim Sivas davasından yargılananlar hakkında hüküm verilememiş, zaman aşımına uğramış, dosya ortadan kaldırılmış gibi kampanya var." 

79 KİŞİ AĞIR HAPİSLE CEZALANDIRILDI

Yazıcı, Madımak otelinin yakılması ve 35 kişinin ölümüyle ilgili 79 kişinin ağır hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

Sivas olaylarıyla ilgili olarak bir çoğu tutuklu 111 sanık içinde 33 kişinin idama mahkum olduğuna dikkat çeken Yazıcı, 5 sanık hakkında davanın zaman aşımından düşmesini yorumlarken de sanıklar yönünden kötü bir karar olduğunu savunarak sözlerine şöyle devam etti:

5 KİŞİNİN DE BERAAT ETME ŞANSI VARDI

"Çünkü ana davada 26 kişinin beraatine karar verilmişti. Suçu işlemeyenler insanlar şayet o süreçlerde durumlarını ispat ederlerse, veyahutta suçu işlediklerine dair kesin deliller elde edilememişse onların da o suçlamalardan beraat etmiş olmaları onlar açısından bir hak. Ben bunu ifade etmeye çalıştım."