BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  GÜNCEL

Avrupa’da 31’inci sınav

Bursaspor, perşembe günü oynayacağı Chikhura Sachkhere maçıyla birlikte Avrupa’da 31’inci maçına çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip bu karşılaşmala...

Abone ol

Bursaspor, perşembe günü oynayacağı Chikhura Sachkhere maçıyla birlikte Avrupa’da 31’inci maçına çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip bu karşılaşmalarda 10 galibiyet, 14 mağlubiyet alırken, 6 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.
Yeşil-beyazlıları, yarın Atatürk Stadyumu’nda ekibi Chikhura Sachkhere karşılaşacak. Geçtiğimiz sezon her kulvarda hayal kırıklığı yaşatan ve UEFA Avrupa Ligi’nde Vojvodina’ya elenerek taraftarını üzün yeşil-beyazlılar, Şenol Güneş yönetiminde bu engeli aşmak istiyor. UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak isteyen Bursaspor, Gürcistan temsilcisi önünde galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Yeşil-beyazlılar, bugüne kadar Şampiyonlar Ligi’nde 6, adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen bu organizasyonda 10, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 8 ve İntertoto Kupası’nda da 6 kez olmak üzere toplam 30 maç oynadı. Yeşil-beyazlı ekip 28 maçta 10 galibiyet ve 14 yenilgi alırken, 6 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 41 gol göndermeyi başaran timsah, kalesinde ise 50 gol gördü.

DÜDÜK REİNSHREİBER’DE
Bursaspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki 2. Ön Eleme Turu karşılaşmasında Gürcistan temsilcisi Chikhura Sachkhere takımıyla oynayacağı karşılaşmalı İsrail Futbol Federasyonu’ndan Roy Reinshreiber yönetecek. Reinshreiber’in yardımcılıklarını ise Danny Krasikow ve Mahmud Mahanga yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Liran Liany olacak.

EN FARKLI GALİBİYET
Bursaspor Avrupa Kupaları’nda en farklı galibiyetini Kups karşısında aldı. İlk maçta deplasmanda rakibine 1-0 mağlup olan yeşil-beyazlı ekip, sahasında rakibini 6-0 yenerek Avrupa Kupaları’ndaki en farklı galibiyetini elde etti. Ayrıca bu maçta gol atan genç futbolcu Ozan Tufan Avrupa Kupaları’nda gol atan en geç futbolcu olarak adını tarihe yazdırdı. Yeşil beyazlılar 2010-2011 sezonunda mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde İspanyol temsilcisi Valencia’ya 6-1 yenilerek, Avrupa’da en farklı mağlubiyetini aldı.

GÜNEŞ TARAFTARLA BULUŞUYOR
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, takımıyla ilk resmi maçına çıkacak. Bu sezon başında yeşil-beyazlı takımın teknik direktörlüğüne getirilen başarılı çalıştırıcı, ilk kez takımının başında bir resmi maça çıkmanın heyecanını yaşayacak. Ayrıca Güneş, bu müsabakayla birlikte ilk kez taraftarlarla da buluşmuş olacak. Bursaspor’un renklerine bağladığı yeni transferlerden Traore ile Aydın’ın da bu müsabakada forma şansı beklenirken, Emre Taşdemir’in ise sakatlığı sebebiyle kadroda yer alması beklenmiyor.

BURSASPOR 3 AY ARADAN SONRA TARAFTARIYLA BULUŞUYOR
Yeşil-beyazlılar bu müsabakayla birlikte 3 ay aradan sonra taraftarlarıyla buluşuyor. En son Galatasaray ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında taraftarları önünde maça çıkan Bursaspor, o müsabakadaki olaylar sebebiyle son 3 maçını bayan ve çocuk taraftarları önünde oynamıştı.

MUHTEMEL 11
Bursaspor’un Chikhura Sachkhere maçına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniliyor:
“Harun, Şener, Civelli, İbrahim, Ozan Tufan, Volkan, Traore, Belluschi, Bekir, Aydın, Fernandao.”
(İHA)