BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Avrupa standardı tanıtılacak

Avrupa standartlarının tanıtılması amacıyla ‘Kalite Altyapısı İletişim Kampanyası" başlatıldı

Abone ol

Türkiye’de 2002 yılından beri sürdürülen Türkiye’nin Kalite Altyapısının Desteklenmesi Projesi kapsamında, üretilen, kullanılan ürünlerde Avrupa standartlarının bilinmesi, aranır hale gelinmesi amacıyla planlanan ‘Kalite Altyapısı İletişim Kampanyası ’na start verildi.

AB-Türkiye arasındaki gümrük birliğinden kaynaklanan tüketim ve sanayi mallarının serbest dolaşımı konularında Türkiye’nin uyum sürecini kolaylaştırmak, AB’nin standartlarının bilinmesini ve Türk üreticilerinin bu standartlara ulaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan projenin tanıtımı bugün Taksim’deki Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nde yapıldı.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu yöneticilerinden Ela Yazıcı İnan kampanyanın temel unsuru olan CE işaretinin bir kalite işareti olmadığını güvenlik işareti olduğunu belirterek, “CE işareti bir kurum tarafından verilen bir işaret değildir, ürünü piyasaya sunan tarafından iliştirilir. CE işaretiyle ilgili denetimler piyasada, satış noktalarında yapılır, üretim öncesi ya da üretim yerinde yapılmaz. Amaç bürokrasiyi arttırmak değil sanayicinin çıtasını kendisinin yükseltmesidir” dedi.

CE işaretli ürünlerin, insan ve çevre sağlığı ve güvenliğini tehdit etmediği garanti ediliyor.
Bu arada CE’nin anlamının bilinmesi için üniversite öğrencilerinin katılabileceği bir hatırlatıcı logo tasarım yarışması düzenlendi.

Yarışmayla ilgili bilgi kalitekampanyasi@centscolsulting.com veya 0216 463 64 74 numaralı telefondan alınabiliyor.