BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada şüpheli variller

Tuzla'da bir arazide, menşei belli olmayan çok sayıda tehlikeli atık varili gömülü olarak bulundu.

Abone ol

Tuzla'nın Orhanlı Beldesi'ndeki bir arazide, menşei belli olmayan çok sayıda tehlikeli atık varili gömülü olarak bulundu.

İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Birpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Orhanlı Beldesi Mescit Mahallesi Değirmentepe mevkiindeki arazinin türlü yerlerine kaynağı belli olmayan çok sayıda tehlikeli atık varilinin gömüldüğünün belirlenmesi üzerine, müdürlüğün teknik elemanlarınca inceleme yapıldığını söyledi.
Toprağa gömülü olan ve yer yer yüzeyde görülen varillerin çevresinde öncelikle radyoaktivite ölçümü yapıldığını, bilahare numune almak maksadıyla varillerin bir kısmının kepçe yardımıyla yüzeye çıkarıldığını ifade eden Birpınar, şunları kaydetti:

“Yüzeye çıkarılan varillerin okside olduğu, bazı variller üzerinde Methylene Chlorride etiketiyle 13 Şubat 2003 tarihi ve Btch no 13023M yazısının bulunduğu görülmüştür. Ancak bu varillere ait herhangi bir ticari unvana rastlanmamıştır. Yüzeye çıkarılan varillerden İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme A.Ş teknik elemanlarınca numune alınmasına müteakiben, atığın içeriği, taşınması ve bertaraf şeklinin nasıl olacağı belirleninceye kadar yüzeye çıkarılan variller yine kepçe yardımıyla yerlerine konarak, toprakla örtülmek suretiyle gömülmüştür.
Ayrıca, kaçak gömülen tehlikeli atık varillerle ilgili olarak gerekli soruşturmanın yapılması için Tuzla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş ve Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Jandarma Bölük Komutanlığı ve Orhanlı Belediye Başkanlığı ile koordinasyon yapılarak, varillerin bulunduğu alanın güvenliği sağlanmıştır.”