BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  GÜNCEL

Avrupa sosyal medyada IŞİD avına çıkıyor

Avrupa Emniyet Gücü Europol bünyesinde kurulacak olan yeni bir ekip, sosyal medyada faaliyet gösteren ve IŞİD propagandası yapan hesapların peşine düşecek. Yeni birim IŞİD bağlantısı tespit ettiği hesapları 2 saat içerisinde kapatabilecek.

Abone ol

Avrupa Emniyet Gücü Europol bünyesinde kurulacak olan yeni bir ekip, sosyal medyada faaliyet gösteren ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) propagandası yapan hesapların peşine düşecek.

Ayda yaklaşık 100 bin Twitter mesajı gönderen 50 ila 60 bin civarındaki hesapların arkasında kimlerin olduğunu araştıracak olan yeni ekibin birincil hedefi, sosyal medya aracılığıyla yeni yabancı savaşçıların IŞİD'e katılıumını engellemek.

1 Temmuz'da göreve başlayacak ekibe IŞİD sempatizanı hesapların tespit edilmesinden sonra iki saat içerisinde hesaplara erişimi engelleme yetkisi de veriliyor.

İngiliz Guardian gazetesine konuşan Europol Başkanı Rob Wainwright, "Gençlerle iletişime geçip savaşmaya ikna etmeye çalışanlar kim? Bunu tespit etmek sosyal medyanın dinamik doğası gereği son derece zor" diyor.

Europol'ün sosyal medya siteleriyle işbirliği içerisinde çalışacağını da ifade eden Wainwright, ilk etapta en etkili hesapların üzerine gidileceğini belirtiyor.

Hangi sosyal medya sitelerinin işbirliğine dahil olduğuna dair bilgi vermeyen Europol Başkanı, hedeflerinin en çok mesaj paylaşan sosyal medya hesapları olmadığını, bu hesapların arkasındaki 'elebaşlarını' yakalamayı amaçladıklarını da vurguluyor.

Europol bünyesinde yeni bir sosyal medyada terörle mücadele biriminin oluşturulması kararı Ocak ayında Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki binasına düzenlenen saldırının ardından alınmıştı.

Wainwright IŞİD'in her türlü faaliyetinin finansmanı için kullanılan kaynakların da peşine düşeceklerini söyledi ve "Paranın izini sürdüğünüzde bu yapının arkasında kimlerin olduğunu ve kimlerle işbirliği içerisinde bulunduklarını tespit edebilirsiniz" diye ekliyor.