BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab'a ödülünü iki Bakan birden verdi!

Mücevher sektöründe yılın ihracat şampiyonu ödülü Reza Zarrab'ın olurken, Zarrab ödülünü iki Bakan'dan aldı.

Abone ol

Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül töreni gerçekleştirildi. Törende ihracat şampiyonlarına ödülleri verildi.

Mücevher sektöründeki ödülü, Volgan Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Reza Zarrab aldı. Dikkat çekici şekilde kilo verdiği görülen Zarrab, ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.



TİM'DEN REZA ZARRAB AÇIKLAMASI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı "TİM 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni" ile ilgili bir açıklama yaptı.
 
TİM tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
 
"Türkiye İhracatçılar Meclisimizin bugün gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurulu'nda geleneğimiz olduğu üzere ödül töreni yapılmıştır. 2014 yılı ihracat verilerine göre Türkiye geneli ilk 10 firmanın yanı sıra, 26 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçıların ilk üçüne başarı ödülleri verilmiş, bu şekilde toplam 78 ihracat ödülü sahibini bulmuştur.
 
Ödül alacak şirketler tamamen resmi kayıtlardaki ihracat performanslarına göre belirlenmektedir. Şirketler ise, adlarına ödül alacak kişileri kendileri bildirmektedir. Sahnede ödül veren Devlet protokolümüz ise kime ödül vereceklerini önceden bilmemektedir ve şirketlere ödül verme amacıyla protokol sırası gözetilerek 3.'ler, 2.'ler ve 1.'ler şeklinde devam eden akışa göre ödülleri takdim etmek üzere sahneye davet edilmektedirler. Bugün de ödüller protokol konuklarımız tarafından bu teamüle uygun şekilde takdim edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."