BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PYD liderinden flaş Kürt koridoru açıklaması!

PYD lideri Salih Müslim, "Kürt güçlerin etnik temizlik yaptığı" ve "Suriye'nin kuzeyinde bir 'Kürt koridoru' oluşturulduğu" yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti.

Abone ol

PYD lideri Salih Müslim CNN Türk'e konuştu. Uluslararası güçlerin "IŞİD'e karşı en iyi savaşan grup" olarak PYD/YPG'yi gördüklerini ve destek verdiklerini söyleyen Müslim, "Kürt güçlerin etnik temizlik yaptığı" iddialarını da yalanladı.

Özellikle Tel Abyad'ın Kürt güçlerin eline geçmesinden sonra Türkiye tarafından sıklıkla dile getirilen, "Suriye'nin kuzeyinde bir 'Kürt koridoru' oluşturulduğu" yönündeki iddiaları da kesin bir dille reddeden Müslim, "Koridor falan yok bunlar kurgu" dedi ve "IŞİD'i bizim kadar zarara uğratan var mı" diye sordu.

"ANKARA'YA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"

“Ankara’ya sizler aracılığıyla çağrıda bulunmak istiyorum” diyen Müslim, “Ankara ile görüşme olmadı ama olsun istiyoruz. Ankara, Kürt fobisinden artık kurtulmalıdır Koalisyon güçleri iyi savaştığımız için bizi destekliyor” dedi.

"ETNİK TEMİZLİK" İDDİALARI

Tel Abyad’da Türkmenler ve Araplara yönelik etnik temizlik iddialarını da yalanlayan Müslim şunları söyledi:  

“Özgür Suriye Ordusu ile ilişkilerimiz sürüyor. Ancak, Özgür Suriye ordusu içinde öyle gruplar var ki bunlar IŞİD ile aynı görüşleri paylaşıyor ve bu da bizi endişelendiriyor.”