BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.461,30
HABER /  POLİTİKA

Avrupa PKKnın yanında mı?

Başbakan Erdoğan'a mektup yazan, Avrupa Parlamentosu'nun 47 üyesinin ifadeleri kızgılık yarattı.

Abone ol

AK Parti Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazan, Avrupa Parlamentosu'nun 47 üyesinin ifadelerinin, ''samimiyetten yoksun ve terör örgütünün eylemlerini destekleyici nitelikte'' olduğunu belirtti.

Başoğlu, Erdoğan'a gönderilen mektubun tepki olmanın ötesine geçtiğini kaydederek, ''Hazırlanan metin, hadlerini aşan bir üslupta, tehditkar ifadeler taşımaktadır. İfadeler tamamen samimiyetten uzak ve bir terör örgütünün eylemlerini destekleyici ve teşvik edicidir'' dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun 47 üyesine mektup yazarak tepkisini dilegetiren Başoğlu, ''imza sahiplerinden bazılarının ülkelerinde terör örgütlerini destekler çalışmalarda bulunulduğunu, elebaşıların ve suçluların gizlenmesine yardımcı olunduğunu, militanların eğitimine eğitmen ve teçhizat sağlandığını'' ifade etti.
Başoğlu, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

''Bir ülkenin başbakanını müzakerelerin durdurulması ile tehdit ediyorsunuz. Bilmiş olun ki Türk halkı, bu ve benzeri tehditlerden yorulmuştur ve bu tarz hareketler, Türk kamuoyunda AB imajına hergeçen gün zarar vermekte ve yerini aldatılmışlık duygusuna bırakmaktadır. Eğer ki üyelik süreci kesilecek olursa, en büyük bedeli, bir kısırlığa ve dini birlik hüviyetine hapis olacak Avrupa ödeyecektir. Eminim ki bunun vicdani sorumluluğunda da kendinize bir pay bulacaksınız. Sorunları bütün boyutlarıyla ele alarak terörizmin stratejilerine alet olmak hususunda daha hassas davranmanızı bekliyoruz. Mektubunuzda unuttuğunuz, 'terörizmi lanetlemeyi ve örgütün eylemlerini bir bütün olarak kınadığınızı' ikinci bir metinle düzeltmenizi umuyorum.''