BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Avni Anılın 55. sanat yılı

Ünlü besteci Avni Anıl’ın sanat hayatının 55. yılı özel bir etkinlikle kutlanıyor. Program Tarık Zafer Tunaya'da.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü’nce düzenlenip Kültür AŞ tarafından organize edilen “Yaşayan Besteciler” programı, 23 Aralık 2006 Cumartesi günü saat: 19.30’da Beyoğlu Tünel’deki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Programda Yıldırım Bekçi ve İbrahim Köker, Avni Anıl’ın sevilen eserlerini seslendirecek. Ünlü yorumcu İnci Çayırlı’nın da misafir sanatçı olarak katılacağı konser ücretsiz izlenebilecek.

1928 yılında Üsküdar Selimiye’de doğan Avni Anıl, Türk müziğinin en kıymetli bestekarlarındandır. İlk bestesini 1951 yılında yapan Anıl, 55 yılda pek çok unutulmaz besteye imza atmıştır. Müzik eğitimine Üsküdar Halkevi’nde 1943 yılında başlayan ünlü bestekar, ilk derslerini Emin Ongan’dan almıştır. “Musıkî Sözlüğü” adı altında dört ciltlik eserinde musıkî tarihi için önemli hatıralar yayımlayan Avni Anıl, “Musıkî ve Nota” dergisini çıkarmıştır. Şarkılarından birçoğu, son 50 yılın en sevilen şarkıları arasında olan Avni Anıl’ın unutulmayan bestelerinden bazıları:

"Biraz Kül Biraz Duman", “Ağla Gitar", "Aşk Bu Değil Yapma Güzel", "Akşamın Olduğu Yerde Bekle Diyorsun", “Gözlerin Bir Aşk Bilmecesi Sorar Gibi”, “Mihrâbım Diyerek Sana Yüz Vurdum”, “Kaderimde Hep Güzeli Aradım”, “Öyle Dudak Büküp Hor Gözle Bakma” “Dilşâd Olacak Diye Kaç Yıl Avuttu Felek”, “Bir Peri Masalı Kulaklarına”, “Gün Be Gün Yaşanan O Hatırayı Unutup Bir Yana Atmak Olmaz ki”...

Solist : Yıldırım Bekçi, İbrahim Köker
Misafir Sanatçı : İnci Çayırlı
Sunan : İlkim Karaca
Düzenleyen : İbrahim Şirin