BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Avcı'dan atanamayan öğretmenleri kızdıracak öneri

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sayıları 300 bini bulan atanamayan öğretmenleri kızdıracak öneri:Meslek edindirme kurslarına katılın!

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan atanamayan öğretmenleri kızdıracak açıklamalar geldi.

Atanamayan öğretmenlerle ilgili sorulara net cevaplar veren Bakan Avcı, atanamayan öğretmenlerle ilgili, "Öğretmen olmak için direnmek ne kadar doğru?" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Posta gazetesinden Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Şubat ayında yapılan atamalarla tarihin en çok atama yapan bakanı olduğunu söyleyen Bakan Nabi Avcı, o soruları şöyle yanıtladı.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER MESELESİ NASIL ÇÖZÜLECEK?

Cumhuriyet tarihinde, bu dönemdeki kadar yeni öğretmen atanmadı. Şu anda 852 bin öğretmenimiz var, bunların yarısı bu dönemde atandı. Şubat ayında yaptığımız 15 bin atamayla tarihimizde en fazla öğretmen ataması yapmış olan bakan oldum. Her pedagojik formasyon alan fizik mühendisi kendisini atanamayan fizik öğretmeni olarak görüyor, bu yanlış. Her siyasal bilgiler mezunu kendisini atanamayan vali veya kaymakam olarak görebilir mi? Muhalefet bu insanlar üzerinden duygu sömürüsü yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bile "Biz iktidara geldiğimizde herkesi atayacağız " demişti.

Bu gerçekçi değil, yapılamaz. Mesela bir gencimiz İspanyolca bölümünü bitirmiş kendisini 'atanamayan öğretmen' olarak görüyor. Ben diyorum ki; turizm sektöründe ve başka alanlarda bu insanlarımıza ihtiyaç olabilir. Mutlaka öğretmen olmak için direnmek ne kadar doğru? Meslek edindirme kurslarımız var, 8 aylık eğitim sürecinde cep harçlığı da veriyoruz. Sonuçta öğretmenlikten bile kazanabileceğinden çok daha iyi imkanlara sahip olabilecek.

ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Yine öğretmen maaşlarına en büyük katkı bu dönemde yapıldı.

MEB'İN EĞİTİM ÖNCELİKLERİ...

En önemli konu, öğretmen altyapımızın niteliğini geliştirmektir. Öğretmen adaylarının öğrenci seçimi ve müfredatını da içine katarak söylüyorum. İkinci konumuz; okul güvenliği. Hem fiziki güvenliği hem de çevre güvenliği, uyuşturucuyla mücadele de bu konunun içinde. En önemli önceliklerimizden biri müfredat niteliğimizin iyileştirilmesi. Mesleki ve teknik eğitim bir başka kritik konu. 3- 5 yaş grubu için okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak temel önceliklerimiz arasında. Bu konuda çok önemli bir adım attık, mali şartları yeterli olmayan vatandaşlara geçen yıl bir destek programı başlattık. Okul öncesi eğitimin bir yılını devlet karşılıyor.