BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.436,84
HABER /  POLİTİKA

Auster ve Kılıçdaroğlu'na piknik önerdi

Başbakan Tayyip Erdoğan,Türkiye'ye davet ettiği ABD'li yazar Auster ile Kemal Kılıçdaroğlu'na İsrail'de piknik teklif etti

Abone ol

Erdoğan: İsrail’de piknik yapsınlar

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasıdaki ABD'li yazar Auster  polemiği gün geçtikçe büyüyor. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’yla girdiği polemiği dün de sürdürerek ‘Gazze’yi gören bir tepede birlikte piknik yapsınlar. ‘İsrail’de tutuklu gazeteci ve yazar yok’ demek, en hafif tabiriyle yalancılıktır, cahilliktir’ dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’li yazar Paul Auster ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla girdiği polemiği dün de sürdürerek, “Eğer O yazar (Paul Auster) CHP’nin davetine icabet eder de buraya gelirse, lütfen Türkiye’den sonra birlikte İsrail’e gitsinler. Şöyle Gazze’yi gören bir tepede birlikte piknik yapsınlar. Aksi takdirde bu seyahat eksik kalır. ‘İsrail’de tutuklu gazeteci ve yazar yok’ demek, en hafif tabiriyle yalancılıktır, cahilliktir” dedi.
Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında şu mesajları verdi:

O YAZAR İSRAİL’E GİTMİŞ: Ancak burada gözden kaçırılan, saklanan bir durum var; bu Amerikalı yazarın sözleri CHP Genel Başkanı tarafından cımbızlandı ve iç politika malzemesi haline getirildi. Bu polemiği başlatan biz değiliz, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Tabii bu ifadeler iç politika malzemesi haline getirilince biz de bu yazarın ifadelerine dikkat kesildik. O esnada şunu da farkettik. Türkiye’yi antidemokratik bir ülke olarak değerlendiren, Türkiye’yi gitmeyeceğini ifade eden o yazar, en son 2010 yılında İsrail’e gitmiş, orada Yazarlar Konferansı’na katılmış, İsrail devlet adamlarıyla görüşerek birlikte fotoğraf çektirmiş.

KILIÇDAROĞLU PAPAĞAN: Biz bunu hatırlatınca o yazardan çok anlamlı bir karşılık geldi; ‘İsrail’de tutuklu gazeteci ve yazar yok’ dedi. Bizim Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı, bu ifadeleri adeta bir papağan gibi Türkiye’de tekrarladı. O da, ‘İsrail’de tutuklu gazeteci sayısı kaç, Başbakan önce onu öğrensin’ dedi. Önce Sayın Kılıçdaroğlu’nu, bu, tarihe geçecek ifadelerinden dolayı tebrik ediyorum. Umuyorum ki bu sözleri bir papağan gibi tekrar ederek, birilerinin o çok arzuladığı, takdirine, teşekkürüne, hayranlığına mazhar olmuştur.

İSRAİL’E BİRLİKTE GİTSİNLER:  O yazar CHP’nin davetine icabet eder de buraya gelirse, lütfen Türkiye’den sonra birlikte İsrail’e gitsinler. Aksi takdirde bu seyahat eksik kalır. Şöyle Gazze’yi gören bir tepede birlikte piknik yapsınlar. Arkalarına dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olan Gazze’yi alarak koro halinde o söylediklerini tekrar etsinler; ‘İsrail’de tutuklu gazeteci ve yazar yok’ desinler.

YALANCI VE CAHİLLER: ‘İsrail’de tutuklu gazeteci ve yazar yok’ demek, en hafif tabiriyle yalancılıktır, cahilliktir. Bunu söylemek Gazze’ye, Batı Şeria’ya haksızlıktır. Bunu söylemek bir yardım gemisinde şehit edilen 9 masum insana haksızlıktır. O plajda güneşlenen o yavrucuklara haksızlıktır.

GAZETECİLER DARBE PLANI İÇİNDE: Batılı gazetecilerin, yazarların, aydınların tecrübe etmedikleri, hiç şahit olmadıkları bir durum var ortada. Batıda gazeteciler darbe planlarının içinde yer almıyorlar. Batıda darbeye zemin hazırlamak için kitaplar yazdırılmıyor. Batıda birilerine kitap yazdırılıp, haber yazdırılıp sonra da bunu parti kapatma davalarına delil olarak koymuyorlar. Şu andan itibaren biz bu kara propagandayla mücadele edeceğiz, devam eden mücadelemizi yoğunlaştıracağız. Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle Türkiye aleyhine yürütülen hem de harici odaklardan destek alınarak yürütülen bu kampanyayı da biz boşa çıkaracağız. Tüm dünyaya Türkiye’de gazetecilerin, yazarların değil, darbe hazırlığı içinde olanların, terör eylemi yapanların yargılandığını tekrar tekrar anlatacağız.

CHP KILIÇDAROĞLU’NU HAK ETMİYOR: Kendi partisi içinde Dersim konusunda konuşmayı yasaklayacaksın, Diyarbakır yönetimini görevden alacaksın, sonra yabancı gazetelere, gazetecilere ‘Türkiye’de özgürlük yok’ diye makale yazacaksın. Açık söylüyorum bırakın Türkiye’yi, CHP bile böyle bir genel başkanı hak etmiyor.