BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

ATV, Kanal Dye hırsız dedi

ATV, görüntülerinin çalındığı iddiasıyla Kanal D'yi mahkemeye veriyor. ATV'ye göre Birand, ayıp etti!

Abone ol Kanal D Haber tüm hakları atv'ye ait olan Türkiye- Hırvatistan çeyrek final karşılaşmasının görüntülerini yasalara ve yayın ahlakına aykırı olarak yayınladığını iddia etti, ATV mahkemeye gidiyor.

Euro 2008'in yayın hakkına sahip olan atv, ana haber bülteninde inanılmaz geceyi maç görüntüleriyle birlikte yayınladı. Diğer kanallar ise haberi maçtan fotoğraflar ve maç sonrası yaşanan sevinç gösterilerinin görüntüleriyle verdi. Ancak Doğan Yayın Grubu'na ait Kanal D yayıncılık ilkelerini çiğneyerek, tüm yayın hakları atv'ye ait olan görüntüleri ana haber bülteninde yayınladı.

YASAL İŞLEM YAPILACAK
Ünlü haberci Mehmet Ali Birand'ın sunduğu Kanal D Haber'de Milli Takım'ın Hırvatistan maçına geniş yer verildi. Haberin bazı bölümlerinde ise Milli Takım'ın maç görüntüleri yayınlandı. atv'den kopyalandığı apaçık belli olan ve atv logosu görülen görüntülerde, Milli Takım'ın Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti maçlarından bazı bölümlere yer verildi. Doğan Yayın Grubu ve Kanal D hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağı öğrenildi.

KANAL D: ATV 375 BİN USD İSTEDİ
Kanal D Haber ATV'nin 'Kanal D ve Mehmet Ali Birand'ın ayıbı, maç görüntülerini çaldılar" yayınının üzerine Kanal D'den yapılan açıklamada "bedeli" karşılığı görüntü alabilmek üzere ATV'ye başvuruda bulunduklarını, ancak 375 bin dolar karşılığında, bütün maçların yer aldığı bir paketi alabileceklerinin söylendiğini ifade edildi.