BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL

ATV Ergenekonun hedefiydi

İddianamedeki telefon görüşmelerinden hayli ilginç bilgiler çıkıyor. Bunlardan biri de atv'yle ilgili. Bakın Ergenekoncuların hedefi neydi?

Abone ol

İddianameye göre Ergenekon örgütünün en büyük hedefi kendi medyasını oluşturmaktı. Böylece ulusal ve uluslar arası oluşumları, doğal işleyişi içinde örtülü bir biçimde etkileme denetleme ve kontrol altına alabileceklerdi. Örgüt bu hedefini gerçekleştirmek için TMSF'nin satışa çıkardığı ATV televizyonun ihalesine girmek için konsorsiyum oluşturmuş.

Bu olay Hayrettin Ertekin'in, Ergenekon iddianamesinde bulunan 1617 tape numaralı telefon görüşmesinde ortaya çıkıyor. Ertekin,  N.A. isimli şahısla yaptığı konuşmada şunları söylüyor:

ATV İÇİN KONSORSİYUM

"Televizyon devam ediyor. İşte şimdi bu ATV ihalesi için bir konsorsiyum oluştu. Ona girmeye çalışıyoruz… Bizim Beyefendinin organize ettiği bir grup var… Onla çalışıyoruz. Ben de oradayım yani"

İddianamede ATV ihalesi hakkındaki bu konuşmanın bahsedildiği bölümde Ergenekon terör örgütünün medyayı kontrol etme ve kendi medyasını oluşturma amaçlı planlarından bahsediliyor.

MEDYAYI KONTROL ETME AMACI

İddianamede, yasadışı Ergenekon terör örgütünün "ERGENEKON Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi İstanbul 29 Ekim 1999" isimli dokümanında Ergenekon'un medya kuruluşlarını kontrol etme amacı anlatılıyor.

İddianamede söz konusu dokümanda "kendi medya kuruluşlarını oluşturarak mevcut ulusal ve uluslar arası oluşumları, doğal işleyişi içinde örtülü bir biçimde etkileme, denetleme ve kontrol altına alma yöntemini uygulamaya koyma" zorunluluğunun anlatıldığı kaydediliyor.

İddianamede Ergenekon'un sivil yapılanması olarak faaliyet yürüten Lobi yapılanmasının faaliyet ve hedefleri de anlatılıyor. "Lobi Çok Gizli Aralık 1999/İstanbul" isimli dokümanın "7/7) İLETİŞİM VE PROPAGANDA" başlığı altında; İletişim ve Propaganda departmanının bir başkan ve beş yardımcıdan oluştuğu, bu departmanın görevinin, amaçlara uygun olarak medya kuruluşlarını bilgilendirmek, yönlendirmek ve bu yolla kontrol altında tutmak görevinin olduğu, ayrıca faaliyetlerde amaçlara uygun kamuoyu oluşturulması ve kamuoyunun desteğinin sağlanması çalışmalarını yürüteceği ..." anlatılıyor.