BIST 10.960
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.513,87
HABER /  GÜNCEL

Ataşehir'de okuma yazma bilmeyen kalmıyor

Aile Çocuk Eğitim Merkezi (AÇEV) ile Ataşehir Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Gönüllü Yetişkin Okuma Yazma Öğreticiliği kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Abone ol

Gönüllü Yetişkin Okuma Yazma Öğreticiliği kursundan mezun olanlar, okuma-yazma kurslarında gönüllü olarak eğitmenlik yapabilecekler.

Kurs bitiminde eğitim sertifikalarının dağıtılması amacıyla Ali Fuat Cebesoy İlkokulu’nda düzenlenen törene, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İ. Zeki Er, Halk Eğitim Müdürü Yakup Alp ile sertifika almaya hak kazanan eğitimciler katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, TUİK istatistiklerine göre Ataşehir’de okuma yazma bilmeyen 10 bin kişi olduğuna dikkat çekerek “Bu durumda olan bir ilçede Milli Eğitim Müdürü olmaktan hayıflanıyorum, üzülüyorum. İncik boncuk işlerini bırakarak bu konuya eğilmeliyiz… Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden gelen katkıyı vereceğiz. Ataşehir gibi bir ilçede okuma yazma bilme oranının yüzde yüz olması gerekir” diye konuştu.

Törende konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yakup Alp de AÇEV ile ortaklaşa çalışmalarının devam edeceğine vurgu yaparak “Özellikle ilçemizde okuryazar oranını %100’e çıkarıncaya kadar ne onlara ne de bize dinlenmek yok. Yaptığımız işin çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Çünkü okuryazar olmak gelişmektir. Biz bunları sağladığımız için kendimizi şanslı görüyoruz. Merkez olarak 2009 yılından itibaren bugüne kadar 3117 kişiyi okuma yazma kurslarına alarak 2513 kişiye belge verdik. Belge verdiğimiz kişilerden Açıköğretim fakültesine devam eden kursiyerlerimiz var. Büyük bir kısmı en azından ortaokul mezunu oldu. İlçemizde üst kademedeki eğitime devam etmek için büyük gayretler var bunlar güzel şeyler” dedi.