BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.411,91
HABER /  GÜNCEL

En iddialı güzel!

Miss Eurovision Türkiye güzeli seçilen Derya Erdem, uluslararası finale sayılı günler kala, 32 ülkeden gelecek güzellerle yarışmanın heyecanını yaşıyor.

Abone ol

Derya Erdem, 18 Kasımda güzellerin yurt dışından gelmeye başlayacağını, heyecanlı ve eğlenceli bir sürecin onları beklediğini, yabancı güzellerle rakip olmasının yanı sıra ev sahibi olmanın bilincinde de olduğunu söylüyor. Kamp sürecinden aylar evvel sıkı bir hazırlık içine girdiğini, yaşam koçuyla hazırlandığını, beslenme ve spora önem verdiğini belirtiyor.

KAMP SÜRECİ

Derya Erdem, kamp sürecine girdikten sonra çok yoğun olacaklarını, "Güzelliğin Evrimi" konsepti ile hazırlanan final gecesi koreografına bir dansçı gibi hazırlandıklarını söyledi. Aynı zamanda, yabancı güzellerle sponsor ve protokol ziyaretleri yapacaklarını, İstanbul'un tarihsel zenginliğini ve güzelliğini göstermek için kültürel gezilere katılacaklarını belirtti. Türk hamamında özel bir Türk gecesi, Ortaköy, bebek gibi gözde mekanlar da eğlenceye doyacaklarını sözlerine ekledi.

Derya Erdem, güzellik yarışması için güzel olmanın sadece anahtar olduğunu, dereceye girebilmek için genel kültürün ve bilginin önemine değindi. İsviçre'de doğduğu, 5 yabancı dil bildiği ve dünya kültürlerini tanıdığını, farklı ülkelerden gelecek birbirinden iddialı güzelleri rahatlıkla Türkiye ağırlayacağını söyledi. Rakip olsalar bile yarışmada ev sahibi kimliğinin öneminin farkında olduğunu dile getirdi.

Derya ERDEM Kimdir ?

İsviçre’de doğan, Londra’da yönetim bölümü okuyan, 25 yaşındaki Derya Erdem 5 yabancı dil biliyor. İngilizce, Almanca, Flemenkce, Fransızca ve Türkçe. 5 senedir İstanbul’da yaşayan Erdem, özel bir şirkette yönetici asistanı olarak çalışıyor. Best Model 2013 yarışmasında Best Press ödülü almıştır.
**

Türkiye’ye yepyeni bir güzellik yarışması anlayışı kazandıracak olan Miss Eurovision uluslararası güzellik yarışmasının Türkiye elemeleri, Ağustos ayın da yapılmıştı. Birbirinden iddialı güzellerin katıldığı yarışmada, İsviçre’de doğan, Londra’da yönetim bölümü okuyan, 5 yabancı dil bilen Derya Erdem, Miss Eurovision Türkiye Güzeli seçildi.

Star'dan Yavuz Ayhan Önder'in sorularını yanıtladı 

Miss Eurovision Türkiye birincisi seçildiğinizde neler hissettiniz?

İlk önce anlayamadım. Heyecanlıydım. Hem bekliyordum hem de beklemiyordum. Sevindim ve gururlandım.

 

Yarışmaya nasıl katılmaya karar verdiniz?

Açıkçası aklımda yoktu. Arkadaşlarım çok istiyordu. Bende yarışmanın içeriğini araştırdıktan sonra bu ülkede bu misyonu taşımak istedim.

 

Ailenizin tepkisi nasıl oldu?

Beklemediğim bir şekilde tüm ailemden ve akrabalarımdan destek gördüm. Bu da bana enerji veriyor.

Hepsi yurtdışında yaşıyor ve hepsini özledim. 


Kaç senedir İstanbuldasınız?

5 senedir İstanbul da yaşıyorum. Eğitimi mi İsviçre de ve İngiltere de tamamladım.  

 

29 Kasım 2013 de gerçekleşecek  Miss Eurovision Dünya Final Yarışması için nasıl hazırlanıyorsunuz?

Yaşam Koçum ile birlikte bir beslenme programı hazırladık. Bol su içiyorum ve düzenli spor yapıyorum.

 

Final yarışması için kamp’a gireceksiniz. Sizleri neler bekliyor orada?

32 ülkeden gelen kraliçelerle birlikte yoğun bir tempo yaşayacağız. “Güzelliğin Evrimi” konsepti ile hazırlanan final gecesi koreografına bir dansçı gibi hazırlanaçağız. Aynı zamanda, yabancı güzellerle sponsor ve protokol ziyaretleri yapılacak, İstanbul’un tarihsel zenginliğini ve güzelliğini göstermek için kültürel gezilere katılacağız. Türkiye de ev sahipliği yapacağım için kendimi şanslı hiss ediyorum.

 

Birinci olmazsanız üzülür müsünüz?

Başarı beni için sonuç değil süreç. Dereceye girecek ve girmeyecek bir çok arkadaş elde edeceğime inanıyorum. Bu yüzden kaybetmiş hiss etmem.

 

İleride kendinizi nerede hayal ediyorsunuz?

Kendimi keşfetme dönemindeyim. Güzel projelerde yer almak isterim. Tekliflere açığım.


Twitter’a üyemisiniz?

Twitter’e üyeyim. Gelen güzel yorumları okuyorum. Eleştirilere de açığım.

Ayrıca Miss Eurovision Türkiye facebook sayfasından tüm güncel haberlerimizi giriyoruz.