BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.403,41
HABER /  GÜNCEL

Atanın manevi kızından sitem

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk vefat ettikten sonra kendisinin unutulduğunu söyledi.

Abone ol Atatürk'ün, "Küçük Ülkü" olakak bilinen, 74 yaşındaki manevi kızı Ülkü Adatepe, "Bir arabaya ihtiyacım var. Artık bunu, CHP mi, İş Bankası mı verir, bilemem. Ben bunu hak olarak görüyorum. Bana bunu vermek mecburiyetindeler. Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden Atatürk'ün manevi kızına bir arabayı çok görüyorlarsa yazıklar olsun" dedi.

Adatepe, Zaman Gazetesi'nde Nuriye Akman'la yaptığı röportajda, "Atatürk düşündü ki Türk devleti bana sahip çıkacak. Maalesef çıkılmadı. Atatürk öldü, Ülkü unutuldu" ifadelerini kullandı.

İHTİYACIM VAR

Oğullarının ve eşinin işlerinin de bozuk olduğunu belirten Adatepe, "Kar oluyor, kış oluyor. Taksi bulamıyorum. Ama şu anda yaşım ve durumum münasebetiyle arabaya şiddetle ihtiyacım var. Balolar oluyor, davet ediyorlar, arabasız nasıl gideceğim? Siz olsanız ne yaparsınız?" diye şikayette bulundu.

Akman'ın "Ben olsam mütevazı hayatı seçerdim" diye karşılık vermesi üzerine Adatepe, şunları söyledi: ’Atatürk'ün kızı olarak niye mütevazı yaşayayım. Mecburlar bir araba almaya. Fazla bir şey istemiyorum ki, sadece bir araba. İnönü'nün kızları Pembe Köşk'ü kullanıyorlar. Oraya kondular, ev olarak kullanıyorlar, çok zengin olmalarına rağmen."