BIST 10.275
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.407,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay o iddiayı dedi mi demedi mi?

Bakan Beşir Atalay Gezi Parkı sürecini anlatırken, Yahudi diasporasının adını kullanınca cümle farklı şekilde anlaşıldı.

Abone ol

Bazı haber siteleri Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın sözlerini "Gezi Parkı olaylarının arkasında Yahudi diasporası var" şeklinde yansıttı.

Haber medyaya farklı şekilde lanse edilince tartışma çıktı. Peki gerçekte ne söyledi?

Atalay, Gezi olaylarını anlatırken, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan çevrelerden bahsediyor. Atalay, cümlesini bitirdikten kısa bir süre sonra "Bir yandan Yahudi diasporası..." ifadelerini kullanıyor.

"YAHUDİ DİASPORASI DIŞ BASIN BOYUTUNDA ANILMIŞTIR"

Öte yandan Atalay, gezi eylemlerini yahudi diasporasının düzenlediği yönünde açıklamalarda bulunduğu iddiası yalanlandı. Basın müşavirliğinden yapılan açıklamada "Değerlendirmede sadece Uluslararası medyanın Gezi parkı olaylarını çabuk satın alması ve maksadı aşan uzun yayınlar yapması üzerinde durulmuş, Yahudi diasporası dış basın boyutunda anılmıştır. Konuşmada ne Türkiye’deki Musevi vatandaşlarımız ne de diğer ülkelerdeki Musevilere dönük bir işaret, ifade ve kasıt söz konusu değildir." denildi.

ATALAY'IN KONUŞMASININ TAM METNİ

Bakan Beşir Atalay, önceki gün Kırıkkale'deki AK Parti il başkanlığında gazetecilere çözüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulunurken şunları söylemişti:

"Süreçle ilgili son olarak hükümet olarak biz kararlıyız, samimiyiz, dürüstüz ve bunu ülkemizin geleceği için çok önemli görüyoruz. Yurt dışında yurt içinde Türkiye'nin fazla büyümesinden hasetlik duyanlar var, kıskananlar var. Bunların hepsi bir araya geliyor. Bir yandan Yahudi diasporası... Gezi Parkı olaylarında yurtdışı basının tutumunu gördünüz. Nasıl hemen çabuk satın aldılar, hızlı şekilde, değerlendirmeler olmadan, hemen çok geniş şekilde yayına başladılar, gördünüz. Onun için biz birbirimize sahip çıkmak zorundayız."