BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay elindeki o anketi açıkladı!

Bakan Atalay, Van depremiyle ilgili elindeki o anketin sonuçlarını açıkladı!

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmelerinde, Van depremiyle ilgili yaptırdıkları kamuoyu yoklamasının sonuçlarını açıkladı.

MHP'nin, Van depreminde yardım, hasar tespit ve tahliye çalışmalarında yaşanan sorunları gerekçe göstererek Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesi Meclis'in gündemindeydi.

MHP, Atalay'ın özür dileyip istifa etmesini isterken, önergenin gündeme alınması 86'ya karşı 265 oyla reddedildi.

İddiaları bizzat yanıtlayan Atalay, "Bütün yapılması gerekenler takdire şayan bir performansla yerine getirilmiştir" dedi ve Van depremiyle ilgili yaptırdıkları kamuoyu yoklamasının sonuçlarını açıkladı.

Atalay şöyle konuştu:

"Elimde, 26 il ve 5 bin kişi üzerinde yapılmış bir araştırma var, dün çıktı. Çalışan partiyiz, milletin nabzını tutarız, bu ay vatandaşa, depremde hükümetin performansını sorduk. Bu araştırmayı, kendimizi denetlemek için yapıyoruz, sadece kendimiz görüyoruz.

'Hükümet, Van'a en hızlı şekilde müdahale etmiş ve gerekeni yapmıştır' diyenlerin oranı yüzde 75, buna katılmayan yüzde 25, kendi seçmenimizdeki oran yüzde 94. Bir sonuç daha var, bu sonucun muhalefet kısmını göstermeyeyim, AK Parti seçimde bunun yarısıydı, kasım ayı sonu yüzde 55. Biz siyaset yapıyoruz, muhalefet hiçbir şey için teşekkür etmiyor ama millet biliyor.''

188 ÇOCUK ANNE VE BABASINI KAYBETTİ

— Atalay, Van depremiyle ilgili şu ana kadar 228 milyon 300 lira nakdi yardım toplandığını belirterek, acil yardım ödenekleri dahil olmak üzere bölgeye gönderilen insani yardım malzemelerinin toplam tutarının 390 milyon lira olduğunu bildirdi.

— Afette ve depremde en öncelikli konunun ''daha fazla can kurtarabilmek'' olduğunu dile getiren Atalay, ''Bizim önceliğimiz de bu olmuştur'' diye konuştu.

— Atalay, deprem üzerinden daha bir kaç saat geçmeden yeteri sayıda ekip ve ekipmanın bölgeye intikal ettirildiğini bildirdi.

— Atalay, 188 çocuğun anne-babasını kaybettiğini ifade etti.