BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç Araplara konuştu: Utanıyoruz!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa'nın mevcut haliyle kendilerini utandığını söyledi!

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 175 maddelik Anayasa'nın yarısından fazlasının değiştiğini söyledi. Anayasa'nın mevcut halinin kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Arınç, Türkiye'de darbelerin ayak izlerinin tamamen silindiğini kaydederek mevcut Anayasa'dan utandıklarını söyledi.

Bülent Arınç, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce Conrad Oteli'nde düzenlenen ''Türk-Arap Medya Forumu''nun ardından, foruma katılan Arap ülkelerinden basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"DARBE İZLERİ TAMAMEN SİLİNDİ"

Mısır'da yayın yapan El-Ahram gazetesinden Beşir Adbüdfettah'ın, yeni anayasada ordunun siyasi alana müdahalesinin çözülebilecek mi sorusuna Arınç, Cumhuriyet'in ilk döneminde yapılan anayasaların Meclis'in iradesiyle yapıldığına dikkat çekti. Cumhuriyet döneminde ise demokrasi ve parlemantonun iki defa inkıtaya uğradığını söyleyen Arınç, genel başkanların tutuklandığı, partilerin ise kapatıldığını hatırlattı. Bugüne gelindiğinde mevcut Anayasa'nın yarısından daha fazla bölümünün değiştiğini ifade eden Arınç, değişmesine rağmen mevcut Anayasa'nın Türkiye'ye yakışmadığını iddia etti. Türkiye'nin son dönemdeki adımlarıyla darbelerin ayak izlerini tamamen silindiğini kaydeden Arınç, Türkiye'nin Cumhuriyet rejimi ve demokrasi ile iletildiğini söyledi.

"BU ANAYASA İLE YÖNETMEKTEN UTANIYORUZ"

''Geldiğimiz noktada darbeden arta kalmış bir Anayasa ile yönetilmek ayıbımıza gidiyor. Bundan utanıyoruz'' diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dolayısıyla AK Parti iktidarı olarak 9'uncu yılında üç dönemdir tek başına iktidar olan ve her seçiminde bir diğerinden daha fazla oy alan, darısı başınıza, son seçimlerde de yüzde 50 oyla tekrar tek başına iktidar olan bir partinin, mutlaka yeni bir anayasa ihtiyacını önüne koyması lazım. Bu ihtiyacımızı şimdilik diğer partiler de makul gördüler. Parlamentoda 4 siyasi partinin eşit temsilcileri bir araya geldi ve yeni Anayasa üzerinde meclis başkanımızın başkanlığında çalışmalar başladı. Bu Anayasa'yı inşallah demokrat, sivil, özgürlükçü bir Anayasa olarak hazırlayacağız. Türkiye'nin önündeki pek çok sorunların çözümüne katkı sağlayacak yeni bir Anayasa'yı yapacağız.''