BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL

Ata Aksu'dan flaş karar

Ata Aksu TFF adaylığından çekildi

Abone ol

Türk futbolu bugün patronunu seçiyor. 41. başkan bugünkü seçimde belirlenecek. Yıldırım Demirören'in rakipleri arasında yer alan Ata Aksu, TFF adaylığından çekildi.

YILDIRIM'IN YOLU AÇIK OLSUN

Aksu, CNN Türk yayınında Türk futbolu için tek yürek olmanın daha doğru olduğunu düşündüğünü söyledi. Ata Aksu sözlerine şöyle devam etti: "Yıldırım Demirören'le bizim aramızda ilkesel bir farklılık yok. Bizim için problem bitmiştir. Yıldırım Demirören'in yolu açık olsun. Yıldırım Demirören bana UEFA normlarını uygulayacağını söyledi. Biz futbol ailesi olarak birbirimize destek olamalıyız."

Yıldırım Demirören ise "Hak eden her takım Avrupa'ya gidecektir. Sonuç; Türk futbolunun zarar almadan en kısa zamanda bu işlerin bitmesidir. Ünal Aysal'ın vekaleti Ata Bey'deydi. O da bana destek veriyor. Ben Fenerbahçemiz dedim, herkes yanlış yerlere çekti. Maçın sadece sahada oynandığını söylemek istiyorum. Beşiktaş büyük camiadır. Ben formamı çıkarttım" dedi.

TFF Başkanlık yarışından Erdal Alkış da çekildi

Bugün Ankara'da yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'da başkan adayı olan Erdal Alkış adaylıktan çekildi.

Alkış, gece yaşananlar, yapılan görüşmeler sonunda adaylıktan çekilme kararı aldığını belirterek, ''Koltuktan güç alan değil, koltuğa güç vereniz.'' başlığını kullandığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Türkiye'de futbol cesur yüreklerin, temiz ellerin ve şaibesiz yönetimlerin cesaretine muhtaç. Artık renklerin üzerini kapatma vakti geldi... diyerek çıktığımız yolda düşüncelerimizi bu güne kadar korkmadan, çekinmeden söyledik.

Geldiğimiz durum itibariyle bana ve arkadaşlarıma inanan bütün delegeler ve projelerimize destek olanların ortak kararı olarak 27 Şubat 2012'de yapılacak olan TFF Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'da seçimlerinde delegelerin beklediği, "ateşi" yakmak için; başkanlık adaylığından çekiliyorum. Seçilecek olan federasyona ve yeni başkanına başarılar diliyor saygılar sunuyorum.''