BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Hocalar derbi için neler dedi?

Galatasaray teknik Direktörü Fatih Terim ve Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal maç sonu açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Galatasaray teknik Direktörü Fatih Terim ve Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. 
 
 
GALATASARAY CEPHESİ
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş derbisini yorumladı, kendi kalesine gol atan genç oyuncu Semih Kaya hakkında açıklama yaptı..   
 
"Keyifli bir maç oldu, gitti geldi maç. Baktığımızda Beşiktaş-Galatasaray derbisine yakışır bir maç oldu. Bol gol oldu. Oyuncularımı kutluyorum. Beşiktaş'ı da aynen kutluyorum ve Perşembe günü tur atladıkları için tebrik ediyorum. Kolay değildi onlar için Perşembe'den sonra Pazar günü maç yapmak. Oyuncularım son saniyeye kadar maçı bırakmadılar. 3.'yü biz de yiyebilirdik. Pozisyon vermedik ama kontradan 3. gol de gelebilirdi. Son saniyeye kadar mücadele devam etti. Bizim adımıza güzel bir şey. Oyuncularımı, takımımı ve seyircileri kutluyorum. Beni çok mutlu ettiler ve duygulandırdılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Rakiplerimizin kaybettiği haftada rakibimizden 3 puan almak güzel bir şey. Bazı hatalar yapsak da iyi oynadığımızı düşünüyorum.

Semih bizim için çok önemli bir oyuncu oldu. İnşallah Türk futbolu için de çok önemli bir oyuncu olacak. Kendi kalesine attığı golde yapacak bir şey yok. Bazı şeyleri yaşayarak öğrenecek. Genç insanlar bazı şeyleri yaşayarak öğreniyor. Teoride anlatsanız bile, yaşayarak öğreniliyor. Normal hayatta da böyle. Erken kart almamayı öğrenecek. Fırat Aydınus'un sarı kartı doğrudur. Erken kart görmeyecek, daha net ve rahat oynayabilecek. Kendi kalesine attığı golü önemsemiyorum. Sarı kartı erken almak handikap, bunu yaşayarak öğrenecek. Alınması gereken yerde alacak. Maç berabere bitse veya kaybetseydik Semih üzülebirdi ama biz de üzülürdük. Bu Semih'ten vazgeçeceğimiz veya kızacağımız anlamına gelmez."


BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş teknik direktörü Carlos Carvalhal, Galatasaray yenilgisine rağmen takımını övgüye boğdu, yine maç programı hakkında göndermeler yaptı. 
 
"Oyuncularımı tebrik ederim, harika bir iş başardılar. Herkes Beşiktaş'ın gücünün yeterli olmayacağı, bu kadar maç temposu içinde konsantre olamayacağı, gücünü veremeyeceğini düşündü belki ama tüm futbolcularımız tüm güçlerini sergilediler. Maçta bütün anlarda o istek içlerindeydi. Son dakikada gol yedik çünkü gol arıyorduk.. Gol ararken gol yedik. Ben inanıyorum ki Beşiktaş taraftarı futbolcularıyla gurur duyuyordur, bu kadar istekli bir Beşiktaş çok harikaydı"..

"Bugün kimseyi aramadık, tüm oyuncularım çok hırslılardı, özellikle zorlu geçen Braga maçından sonra Cuma günü saat 02.00 civarında döndük. Cumartesi günü vardı ve bugün de maça çıktık. Buna rağmen oyuncularım hırslılardı. Maç içinde hatalar oluyor ve bunlar sonucunda goller ortaya çıkıyor. Ama ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Hoca olarak onları kucaklıyorum. Bugün iyi ve harika bir iş yaptılar. Bütün oyuncularda kazanma isteği vardı, bu da çok önemliydi".

"Egemen'in bugün yaşadığı sakatlık, bu kadar maç oynayıp fiziki yüklenmeye girince yaşadığı bir sakatlık oldu. Sonuçta bunlar fiziki durumlar, sakatlık yaşayınca dinlenmeye ihtiyaç var ama bizim zamanımız yok. 10 gün dinlendi Galatasaray ancak bizim dinlenme şansımız bile olmadı. Oyuncularımı yine kutluyorum."

"2 günlük bir dinlenme sonrası ne yapabildiğimizi gördünüz. Vakit verilse, normal şartlar atında olsak her şey farklı olabilir. Ancak genel pencereden bakınca Avrupa'da grubu lider bitirdik, geçen senenin finalisti Braga'yı eledik, 1903'ten bu yana Avrupa'daki en iyi dereceyi elde ettik. Bu turu da geçeceğiz. Sorunlara rağmen amacımız ligde de play off'a gitmek. İlk hedef bu, sonrasına bakacağız. Kupada da iyi bir başlangıç yaptık ve en son seviyeye kadar götürmek istiyoruz".

"Başkanımız TFF adayı oldu, kendisini hem kutluyorum hem de bol şans diliyorum. Buradan Beşiktaş camiasına seslenmek istiyorum; seçimler olacak ve camia karar verme sürecine girecek. Burada herkesin yardımcı olması lazım. Bu karar verilirken takım unutulmamalı. 3 kulvarda da son döneme girmek üzereyiz. Futbol harici şeyler düşünmemiz lazım. Her şeyin en iyisi olacağına eminim. Takımı etkilemeden bu süreyi geçmek en önemlisidir".