BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  GÜNCEL

Astsubay ağzından kaçırdı

AK Partili Hüseyin Çelik'in 1995'te Van valisi tarafından odasına bomba konulduğunu açıklaması kamuoyunda geniş yankı buldu.

Abone ol

O dönem Çelik'in üniversitede mesai arkadaşı olan Prof. Dr. Mustafa Nutku olayı doğruladı. Nutku, bombayı kimin koydurduğunu incelemeye gelen astsubayın bildiğini söyledi.

Bu açıklamanın ardından gözlerin çevrildiği dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş, sessizliğini korurken Çelik'in mesai arkadaşı Prof. Dr. Mustafa Nutku, 1995'teki olayı Zaman'a anlattı. Gazetenin soruşturmaya gelen astsubay bombayı koyduranı biliyordu

Nutku, "C-4 tipi bomba bir cuma namazı vakti odaya konulmuştu. Namazdan döndükten sonra Çelik'in odasını darmadağın bulduk." dedi. Bombalı tehdidin sebebini ise rektörlük seçimlerine bağladı.

Kendisinin rektör adayı olarak Mustafa Boybay'ı önermek istediğini belirten Nutku, "Sesim kısık çıktığı için Çelik'e benim yerime 'Adayımızın ismini heyete sunar mısın?' dedim. O da Boybay'ı aday olarak sundu. Kabul gördü ve yüksek oy aldı. Bunu hazmedemeyenler oldu ve kabak Çelik'in başına patladı." ifadelerini kullandı.

DEMEK Kİ BOMBAYI YANLIŞ YERE KOYMUŞLAR

Bomba olayının ardından soruşturmaya gelen bir astsubayın sözlerinin hadisenin arka planını gözler önüne serdiğini vurgulayan Nutku, "Rektör adayının benim tarafımdan ortaya atıldığını öğrenen o astsubay, 'Demek ki bombayı yanlış yere koymuşlar' dedi. Ben o kişinin bombayı kimin koydurduğunu bildiğini tahmin ediyorum." diye konuştu. Nutku, bomba olayının arkasında valinin olduğu iddiasını ise ilk defa duyduğunu belirtti ve ekledi: "Ancak patlamanın ardından Çelik bana 'Bunu kimin yaptığını biliyorum.' demişti."

KİMİN KOYDURDUĞUNU BİLDİĞİNİ TAHMİN EDİYORUM

Astsubayın bu sözlerinin kendisini rahatsız ettiğini söyleyen Nutku, "Bu sözleri söylerken gayet ciddiydi. Ağzından kaçırdı zaten. Ben o kişinin bombayı kimin koydurduğunu bildiğini tahmin ediyorum." ifadelerini kullanıyor.

Fakültenin eski sekreteri Edip Yılmaz da olaya ilişkin şunları anlatıyor: "O dönemde ayrılmıştım görevden. Ama olayı duydum. Bombanın patladığını biliyorum. Hüseyin Çelik'i sevmeyen değişik kişiler bu bombayı koydurmuş diye duydum. Ama fazla bir malumatım yok."