BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.423,40
HABER /  GÜNCEL

Aslandan inanılmaz sözler

Sincan 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutulan Alparslan Aslan, cezaevinden avukatları aracılığıyla konuştu.

Abone ol

Sincan 2 No"lu F Tipi Cezaevi"nde tutulan, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Avukat Alparslan Arslan, kendini ziyaret eden 4 meslektaşı aracılığıyla medyaya seslendi.

Danıştay saldırısının PKK ve Ulusalcılarla irtibatlandırılmasına çok kızan Arslan, "Bu devlete karşı bir hareket değildir. Benim için de böyle bir şey düşünülemez. Sadece türban konusuna kişisel tepkimdir. Bu böyle bilinsin. Bana örgüt yakıştırmak isteyenler önce adını bulsun, öyle konuşalım" dedi.

Olayda adı geçen eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile sadece 2005 yılının Kasım ayında bir görüşmesinin olduğunun altını çizen Arslan, "Adam ulusalcı, bense milliyetçiyim. Yıllar önce bir galeride tanıştık. Aramızda siyasi olarak bile yakınlık yok. Sakladığım bir şey de yok. Ben yaptım, kendim yaptım. Kimsenin suçu yok" diye konuştu.

Ev aramasında içki ve porno CD'lerin bulunduğu yönündeki bilgilere çok şaşırdığını ifade eden Arslan, merak edip sorduğunu ancak kendisine Cumhuriyet Savcılığı"ndan, "tespit tutanaklarında böyle bir kayıt yok" yanıtını aldığını bildirdi. Arslan, "Daha neler yazacaklar merak ediyorum. Ama bir süre sonra gerçekler ortaya çıkar" dedi.

POLİSTEKİ SORGU

Emniyetteki sorgusunda genelde kendisine iyi davranıldığını söyleyen Arslan, "Her şeyi tek tek anlatan birine neden baskı yapsınlar ki? Sordukları her şeye de cevap verdim. Ancak sadece kız kardeşime çektiğim bir mesaja ilişkin ısrarlı sorular beni çok üzdü ve polislerle gereksiz gerginlik yaşadık" dedi.

Bir de kendisi yüzünden "bir çuval insanın" gözaltına alınmasına üzüldüğünü anlattı. "Yanımdaki arkadaşımın bir çorba ısmarladığı adamı bile aldılar" diyen Arslan, "Yaptığımı eleştirmek kimsenin hakkı değil, böyle olmasına karar verdim ve oldu. Olmaya da bilirdi. Yazgı böyleymiş, yapacak bir şey yok" dedi.

"3 EL ATEŞ ETTİM"

Danıştay'a yaptığı silahlı sırasında diğer kişilerin merminin dolaşması sonucu yaralanmış olabileceğini söyleyen Arslan, "Ben odada sadece 3 el ateş ettim. Ardında da çıkarken sekreterin bulunduğu bölümde 2 el ateş ettim. Başka da sıkmadım. Bu kadar kişinin yaralanmasından da çok üzüntü duydum" diye konuştu.

Avukat arkadaşlarına "Eğer sizlerden biri benim savunmamı yapmak isterseniz, size hayır diyemem. Ama benim yaptığım işten dolayı hiçbir meslektaşımın zarar görmesini de istemem" diyen Arslan, halen aranan ve olayın kilit ismi olduğu ifade edilen Ayhan Parlak ismine ilişkin yazılanlara ise kahkahalarla güldü.

"SALDIRI SIRASINDA BAĞIRMADIM VE SLOGAN ATMADIM"

Parlak ile ilişkisini "Bu ismin benim açımdan hiçbir önemi yok. Kendisiyle görüştüğüm doğrudur ancak olayla uzaktan yakından ilgisi yok. Zaten zamanla bu da netleşecektir" sözleriyle değerlendirdi.

Kendisinin saldırı sırasında hiçbir şekilde bağırmadığını ya da slogan atmadığının da altını çizen Arslan, "En çok ağırıma giden beni PKK ile bağlantılandırmalarıydı. Ben asla İran"a gitmedim. Bunların akılla da bir bağlantısı yok. Böyle bir kayıt ya da benzeri belgesi olan varsa buyurup ortaya koysun. Olmayanlarda lütfen sussun" dedi.

"KENDİMİ SINIYORUM"

Cezaevinde de yemek yemediğini doğrulayan Arslan, bu yüzden de cezaevi yönetimince disiplin cezasına çarptırılacağını ifade etti. "Bu yaptığımın ne ölüm orucu ne de başka bir şey. Yani bir tepki ya da başka bir şey değil. Ben sadece kendimi sınıyor, nefsimi terbiye ediyorum" diyen Arslan, ayrıca cezaevi yönetiminden günlük gazeteleri okumak için ısrarcı olduğunu ancak henüz kendisi hakkında yazılanları göremediğini bildirdi.

Cezaevi yönetimin "Bu tip istekler aylık olarak değerlendirilir" şeklinde cevap aldığını söyleyen Arslan, henüz ailesinden kendisini ziyarete gelen olmadığını da söyledi.