BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Asla açıklanmayacak görüşme

Başbakan Erdoğan iyice meraklandırdı. Büyükanıt'la başbaşa geçen 2 saatlik zirve için "asla açıklanamaz" dedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de Büyükanıt'la ne konuştuğu bilinmiyor. 2 saatlik zirveyi ikisinden başka bilen yok. NTV'ye konuşan Erdoğan, o esrarengiz toplantıyı "Böyle bir şey asla açıklanamaz. Bu sadece ikimizin arasında. Allah'tan başka bilen yok" sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, “Genelkurmay Başkanı ile İstanbul'da bir başbaşa görüşme yaptınız. Ardından herhangi bir bilgi sızmadı. Ben Sayın Abdullah Gül ile cuma günü mülakat yaparken O da “Birtakım mutabakatlara varıldı Sayın Genelkurmay Başkanı ile Başbakan arasında' demekle yetindi. Nedir bu mutabakatlar Sayın Başbakan?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bir defa böyle bir şeyi Ben Abdullah Bey'e de söylemedim ki mutabakattan bahsedilsin. Abdullah Bey'in böyle bir şey söylediğine ihtimal vermiyorum. Çünkü bizim orada birbirimizle yaptığımız görüşmenin neticesinde açıklanabilecek olan ne varsa zaten çıkınca Başbakanlık Basın Müşavirliğimiz tarafından, aynı şekilde Genelkurmay tarafından da mutabakat sağlanarak yapılan açıklamadır.

Onun dışında herhangi bir şey söz konusu değildir. Ve yaptığımız bu görüşmeden, eğer ben kalkıp da bir şeyler açıklayacak olursam muhatabıma, Genelkurmay Başkanıma saygısızlık yapmış olurum. Oradan böyle bir şey olursa O aynı şekilde o saygısızlığı yapmış olur. Böyle bir şey asla açıklanamaz. Bu sadece ikimizin arasında. Allah'tan başka bilen yok. Ben bunu en yakınlarıma dahi açmış değilim.”