BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,83
ALTIN 2.414,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Askerlik Şubesine restorasyon yapılacak

Artvin'de eski Askerlik Şubesi'nin restore edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödenek ayrıldı.

Abone ol

Artvin’de eski Askerlik Şubesi restore edilecek. 2010 yılı içerisinde eski Askerlik Şubesi’nin restore edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 200 bin TL ödenek ayrıldı.

Yıkılmaya yüz tutan ve kaderine terk edilmiş gibi görünen Sabit Osman Avcı caddesinde bulunan tarihi bina olan eski Askerlik Şubesi için restorasyon kararı alınırken, restorasyon için gerekli ödenek hazırlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Eski Askerlik Şubesi’nin restore edilmesi için valimiz Mustafa Yemlihalıoğlu ve Milletvekili Ertekin Çolak’ın gayretleri ile önemli bir mesafe aldık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Eski Askerlik Şubesi’nin geçtiğimiz yıl içerisinde role, restorasyon ve restitüsyon projesi 2010 yılı için yatırım programına alınmıştı. Şuanda Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce çalışmaları yürütülüyor. 2010 yılında bakanlığımız tarafından yatırım programına alınan Eski Askerlik Şubesi’nin restorasyonu için 200 bin TL ödenek ayrıldı. Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar sonlandırıldıktan sonra iki ay içerisinde ihaleye çıkılacaktır. Bu yıl içerisinde restorasyon çalışmaları bitirilecek ve ilimize bu kültür ve tarihi varlığımızı yeniden kazandıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.