BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Askerlik kısalacak mı ?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gündemlerinde askerliğin kısaltılmasıyla ilgili bir çalışmanın olmadığını açıkladı.<br/>Bakan Yılmaz, İz...

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gündemlerinde askerliğin kısaltılmasıyla ilgili bir çalışmanın olmadığını açıkladı.
Bakan Yılmaz, İzmir’de Sivas Dernekleri Federasyonu ile Konak Belediyesi’nin düzenlediği ’Konak’ta Renkler Buluşuyor’ adlı etkinliğe katıldı. Burada askerliğin kısalmasının söz konusu olup olmadığı sorusuna yanıt veren Bakan Yılmaz, "Şu an için söz konusu değil arkadaşlar. Ancak şunu söyleyeyim; bazı şeyler hiç söylenilmez yapılır. Dolayısıyla söylendiği anda yapmak lazım. Hükümetimizin gündeminde bugün için böyle bir çalışma yok. Adalet Bakanlığı’nın affına benzer bu. Adalet Bakanı af yapıyorum diye söylemez. Af yapacağım derse o zaman sanki o af olacaklı için suçu teşvik etmiş gibi olur. Af yapılmaz, düşünüldüğü anda gerçekleştirilir. Yani gündemimizde şu anda bir askerlik kısalması yok. Ancak ileride çözüm süreci nasıl gidecek; ülkede huzur, esenlik nasıl olacak gidişata bakacağız. Eğer her şey yolunda giderse, onun üzerine ülkemiz için en doğrusu ne ise o çalışma yapılır ve milletimize sunulur" diye konuştu.

"BMC’YE BORCUMUZ YOK"
TMSF’nin el koyduğu İzmir’deki BMC fabrikasından alacakları "kirpi" üretimiyle ilgili son durum hakkında da bilgi veren Yılmaz, BMC ile yaptıkları sözleşmeyi feshettiklerini kaydetti.
BMC’ye borçlarının olmadığını, hatta alacaklı olduklarını söyleyen Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "Biz sözleşmeyi feshettik. Alamadığımız kirpiler kaldı, aldıklarımız kaldı. Ancak bilindiği gibi bizim de BMC’den alacağımız var. Bazıları ’Devlet borcunu ödemedi de böyle oldu’ diyor. Böyle bir durum yok. Devletin kimseye borcu olmaz. Kaldı ki bizim kaynağımız çok fazla. Aracı teslim ettiği an, mutlaka çok fazlasıyla, hatta avansı ilk anda verdik. Gecikme cezaları falan söylersek epey de alacağımız var. Fakat şu anda bitmiş gibi olup da, çok az çalışmayla birlikte bize teslim edilmeye hazır olan kirpiler de var. Bir ara sanki işçi kardeşlerimiz içeri çıkışları engellendiği için tamamlanmamış olabilir. Şimdi TMSF bunun yönetimine el koydu diyelim. Eğer bu araçları bitirirlerse - nasıl yaparlar bilemiyorum- biz bunları almaya hazırız. BMC ile sözleşmemizi feshetmiş durumdayız."

REDHACK’İN İDDİASI
Bakan Yılmaz, Redhack’in Reyhanlı saldırılarıyla ilgili olduğunu iddia ettiği bazı belgeleri yayınlaması konusundaki soruya da, "İçişleri Bakanımız bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yapar" yanıtını verdi.
(İHA)