BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  GÜNCEL

Askeri okulda 'taciz' iddiası!

Askeri okulda görev yapan sivil stajyer öğretmen aynı okulda görevli Albay ile davalık oldu...

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda Farsça öğretmeni olarak göreve başlayan Fatma D.’ye aynı okulda görevli Albay Ahmet Ç. tarafından bir tez konusu verildi. Ancak kısa süre sonra Fatma D. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Lisans Okul Komutanlığı’na bir dilekçe vererek Albay Ahmet Ç.’den şikayetçi oldu.

Ciddi iddiaların yer aldığı dilekçede Albay Ahmet Ç.’nin özel hayatına müdahale ettiğini öne süren Fatma D. “Sürekli ‘Akşam yemek yap geleceğim’ demeye başladı. Önce espri sandım. Ancak ısrarlı tutumunu sürdürünce, ailem İstanbul’a geldiğinde ailenizi, çocuğunuzu alıp gelin” deyince iyice hırçınlaştı” dedi. Albay’ın kendisine yolladığı telefon mesajlarına da dilekçesinde yer veren Fatma D., Albay ’ın mesajlarına cevap vermeyince de tehdit aldığını belirtti. “Boşuna uğraşma dediklerimi yapmazsan tezini uzatacağım” şeklinde tehdit aldığını söyleyen Fatma D. dilekçesine, Albay’ın kendisine olur olmaz yerlerde bağırdığını da iddia etti.

Şikayetinden vazgeçmesi istendi

Stajyerlik süresi askeri yönergelere göre gerekçe gösterilmeden bitirilen ve bunun üzerine Albay Ahmet Ç. ’yi okul yönetimine şikayet eden Fatma D., okul komutanı tarafından çağırılıp şikayetinden vazgeçmesi yönünde uyarıldığını da dilekçesine ekleyerek ruh sağlığının bozulduğunu belirtti.

GATA Psikiyatri Servisi’nde 6 aydır tedavi gördüğünü belirten Fatma D. “Yaşadığım mobbing ve baskılar nedeniyle ruh sağlığım bozuldu. GATA psikiyatri servisi tarafından “Ağır strese karşı tepki, anksiyete bozukluğu ve depresyon” teşhisi konuldu. Ağır ilaçlarla 6 aydır psikolojik tedavi görmeme sebep olup, beni maddi ve manevi olarak yıpratan ve mağdur eden yukarıdaki olaylarda adı geçen Alb. Ahmet Ç. hakkında yasal işlem yapılmasını talep ediyorum”dedi.

Bu şikayeti inceleyen 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığınca ‘hakaret’ suçu nedeniyle Ahmet Ç.’ye dava açıldı. Ancak dava zaman aşımına uğradı.

Albay sınavda karşısına çıktı

Öğretmen Fatma D. “Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2010 yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Temini Sınavına başvurdu. Bu sınavın birinci aşamasını kazanan Fatma D. bir sonraki aşamada şok yaşadı. Daha önce ‘mobbing’ nedeniyle davalık olduğu Albay Ahmet Ç. sınav komisyonu başkanıydı. Sınavın tarafsız heyet ile yeniden yapılmasını istedi. Personel Temin Komutanlığı, talebi reddetti.

Karara itiraz eden Fatma D., Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ’ne (AYİM) gitti. AYİM, itirazı kabul etti, sınav yenilenecek.