BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte kritik toplantıdan çıkan karar

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu'nda yaşanan istifa depreminin ardından bugün ilk toplantısını yaptı.

Abone ol

Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklama yapan Hasan Akıncıoğlu, TFF başkanlığı için toplantıda herhangi bir ismin görüşülmediğini ancak yeni adayın daha önce görev almamış bir isim olması konusunda da uzlaştıklarını açıkladı.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki ofisinde başlayan toplantıya Gençlerbirliği, Manisaspor ve Eskişehirspor kulüplerinin temsilcileri, hava muhalefeti nedeniyle mazeret bildirerek katılmadı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Sivasspor kulüplerinin başkanlarının yer almadığı toplantıya diğer Süper Lig kulüplerinin başkanları katıldı.

F.BAHÇE YÖNETİCİLERİ TOPLANTIYI TERK ETTİ

Galatasaray Kulübü'nden ise başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Fenerbahçe Kulübü'nden başkanvekili Nihat Özdemir ile asbaşkan Cihan Kamer, Sivasspor'dan da başkanvekili Erdal Sarılar toplantıda yer aldılar.

Fenerbahçe'yi temsil eden Başkan Vekili Nihat Özdemir ile asbaşkanlardan Cihan Kamer, Kulüpler Birliği toplantısını terk etti.

TOPLANTI SONA ERDİ

Toplantı sonrası konuşan Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu şunları söyledi:

TFF Başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ali Aydınlar, Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ'a bu zorlu süreçte özverili çalıştıkları için Kulüpler Birliği olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Görevi geçici olarak devralan Hüsnü Güreli'ye başarılar diliyoruz.

Bugünkü toplantıda, bütün başkanlar olarak, geçmişte TFF Başkanı olmuş kişilerin istenmemesi konusunda fikir birliğine vardık. Hem kendilerinin daha fazla yıpranmaması için ve şu dönemde yeni birisinin başkan olmasına karar verdik.

FORMASINI ÇIKARSIN

Türk futbolu zor bir süreçten geçiyor. Başkan olacak kişi, sağ duyulu birisi olması lazım, üzerinden formasını çıkarması lazım, Hiçbir kulüp ve taraftarın formasını giymemesi lazım.

Aday olan ve olacak kişileri saygı ile karşılıyoruz. Hepsine bu yarışta başarılar diliyoruz. Şu an içerisinde bulunduğumuz TFF'nin yargılama sürecine dahil olan kulüp sayısı ve kişi sayısını göz önüne alarak, adil bir karar alınmasını arzu ediyoruz"