BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.441,92
HABER /  GÜNCEL

Askere MKE yapımı yeni silah!

Asker G3'ü bırakıyor eline yeni 7.62'lik bir silah alıyor. Silah MKE yapımı ve oldukça farklı özellikleri bulunuyor.

Abone ol Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin taktik ve teknik isteğine cevap verecek, olan 7.62 mm. çapında Milli Modern Piyade Tüfeği’nin imalatı için MKE Kurumu Kırıkkale Destek İşletmesi’nde sözleşme imzaladı.

İmza Törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AKP Kırıkkale Milletvekilleri Mustafa Özbayrak, Turan Kıratlı, Kırıkkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Danış, MKE Kurumu Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu, Milli Savunma Bakanlığı Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Makine Kalıp- San A.Ş. Genel Müdürü Osman Okyay, MKE Fabrika müdürleri ve kalabalık bir kurum mensubu katıldı.

BAKAN GÖNÜL: TARİHİ BİR GÜN

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Tarihi bir gün içindeyiz ve yapılan gayretlerin sonucunda buna ulaştık. Parayı veren Sanayi Müsteşarlığı Fonu ile bu merasimi orada yapacaktık. Ama MKE Kırıkkale ile o kadar özdeşleşmiş ki, burada yaptık. Özgü tasarım piyade tüfeği üretilmekte. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için mili tüfeği tasarlayıp imal etmeyi gurur verici bir büyük adım olarak görmekteyiz. Piyade tüfeği güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak süretiyle ihracat potansiyeli olarak değerlendirmekteyiz. Bu noktada beklenen başarıya kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyoruz. Ülkemize ve Türk silahlı Kuvvetleri’ne hayırlı olsun.”

Törende MKE Kurumu Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu silahın tanıtımını yaparken, Milli Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ve Makine Kalıp San. A.Ş. Genel Müdürü Osman Okyay da kısa birer konuşma yapıp, silahın en kısa zamanda üretileceğini belirtti.