BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yalan makinesi can aldı!

Bulgaristan'da yalan makinesine bağlanan bir zanlının testten sonra fenalaşıp ölmesi emniyet teşkilatını zorda bıraktı.

Abone ol İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre “adam kaçırma” suçlamasyla gözaltına alınan P.K. adlı 29 yaşındaki zanlı kendi onayı ile yalan makinesi testinden geçirildi.

Yalan makinesi testinin sona ermesinden hemen sonra aniden fenalaşan P.K. olduğu yere yığıldı. Zanlı hastaneye kaldırılırken yolda can verdi.

Herhangi bir hastalığı bulunmayan ancak poligraf testine göre bir miktar uyuşturucu aldığı belirlenen P.K’nın yalan makinesine bağlandığı sırada aşırı derecede heyecanlandığı ve bu yüzden kalp krizi geçirerek öldüğü tahmin ediliyor.

Bu arada olayla ilgili soruşturma açtıran İçişleri Bakanı Mihail Mihov, Örgütlü Suçlarla Mücadele Müdürlüğü;nün (DPOTP) tüm yöneticilerini görevden aldı.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi, DPOTP Genel Müdürü komiser Petar Vladimirov ile DPOTP Genel Müdür Yardımcısı ve “Terörle Mücadele” Sektör Müdürü müfettiş Atanas Dimitrov’un görevine son verildiği, Soruşturma Dairesi Şefi Başkomiser Denö Terziiski;nin ise emekliye ayrılmasına karar verildiğini açıkladı.