BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.446,88
HABER /  GÜNCEL

Almanyayı grip salgını salladı!

Almanya’da havaların yıl başından bu yana çok soğuk olması sebebiyle ülkede grip salgınının yayıldığı bildirildi.

Abone ol Bene-Arzneimittel” adlı ilaç şirketi, Almanya’da her yıl yetişkinlerin 3 ila 4, çocukların ise 5 ila 7 kez gribe yakalandığına ilişkin bir araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Söz konusu araştırmada, gribin bulaşmasının çok kolay olduğuna işaret edilerek, hapşıran insanların çoğunun burun ve ağızlarını kapatmakta geciktiği ve virüslerin ciğerlerden saatte yaklaşık 150 kilometre hızla dışarıya çıktığı, bunun da diğer insanların gribe yakalanma olasılığını artırdığı belirtildi.

Bir insanın elinin sıkılmasının bile virüsün bulaşması için yeterli olduğu ifade edilen araştırmada, her insanın saatte ortalama 3 kez elini burnuna ya da alnına götürdüğü, bu sayede grip virüslerinin hızlı bir şekilde yayıldığı kaydedildi.

Bu tür hastalık dönemlerinde sağlıklı beslenmeyle ve spor yaparak vücut direncinin artırılmasının yanı sıra sık sık el yıkanması, grip durumunda ilaç alınmasının yanı sıra vücudun dinlendirilmesi önerildi.

Bu arada, İngiltere’deki Cardiff Üniversitesinden bilim adamları, öpüşmenin virüsün bulaşmasına yol açmadığına inandıkları bildirildi.