BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Askerdeki sözleşmeliye müjde

Sözleşmeli öğretmen olarak görevli iken askere alınanlar, terhis olduktan sonra görevlerine dönebilecek.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilen öğretmenlerden askere alınanların, görev yaptıkları eğitim kurumlarında ilişkilendirilmiş oldukları norm kadroları açık gösterilmeyecek.

Askerlik hizmetini tamamlayanlar, terhis tarihinden itibaren 1 ay içinde başvuruda bulunmaları halinde daha önce görev yaptıkları eğitim kurumlarında göreve başlatılacak.

Askerlik hizmetini yapmak üzere 4 Temmuz 2007 tarihinden sonra ayrılanlardan askerlik görevini tamamlayanların, görevden ayrıldıkları il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Sözleşmeli öğretmenler, öncelikli olarak ayrıldıkları eğitim kurumlarında, bunun mümkün olmaması halinde ise il içinde ihtiyaç bulunan yerleşim yerlerindeki boş pozisyonlarda hizmet sözleşmesi imzalanarak görevlendirilecek.

İl genelinde ihtiyaç duyulmaması veya boş pozisyon bulunmaması nedeniyle göreve başlayamayanların başvuru belgeleri, bakanlıkça alınacak ve ihtiyaç duyulan başka bir ile atanmak üzere ilgili birimlere gönderilecek.