BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  GÜNCEL

Asker PKK'ya operasyon yapacaktı!

Çekilme sürecinde askerinn PKK'ya yönelik operasyonunu son anda valiler engellemiş!

Abone ol

PKK’nın çekilme sürecindeki en kritik soru yanıtını buldu.  8 Mayıs’ta çekilme sürecini başlatan PKK’lılara ait bazı grupların görüntü ve bilgisi TSK tarafından elde edildi.

Vatan'ın haberine göre bunun üzerine TSK, yasal sorumluluğunu yerine getirerek valileri bilgilendirdi. Ancak valiler, “çözüm süreci” hassasiyeti nedeniyle TSK’ya, PKK’lılara müdahale yönünde bir talimat vermedi. Böylece sürecin başladığı ilk günden bu yana tartışılan “Çekilen PKK’lılara karşı TSK ve valiler nasıl bir tutum izleyecek?” sorusu da yanıtını bulmuş oldu.

TSK, eskiden olduğu gibi valinin “olur”uyla operasyon ve arazi arama tarama faaliyetleri için harekete geçebiliyor. Yol güvenliği ve güvenlik kontrolü gibi görevlerini ise vali talimatına gerek kalmaksızın sürdürüyor. Bu konuda hükümet tarafından TSK’ya yeni bir direktif verilmemişti.

Şemsiye ve battaniye

Bu arada PKK’nın çekilme süreci, Türkiye’nin ciddi maliyetlerle sahip olduğu insansız hava araçları heronların, terörle mücadelede etkin olamadığı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Teröristlerin şemşiye ve ıslak battaniye kullanarak heronların kapsama alanından çıktığı askeri kaynaklar tarafından da doğrulandı. Ayrıca heronların, odaklamayla sadece 150 metrelik bir alanının görüntüsünü aldığı belirtildi. Isıya duyarlı “zoom”lama yapan heronları gören teröristlerin, şemsiye ve ıslak battaniye kullanarak ve hareketsiz kalarak, heronları tesirsiz kıldığı askeri kaynaklar tarafından da vurgulandı.