BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Asker muhtırasına tepki ilanı

Bazı İslamcı vakıf ve dernekleri de bünyesinde barındıran Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'ndan tepki ilanı...

Abone ol

Bazı İslamcı vakıf ve dernekleri de bünyesinde barındıran Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), gazetelere film afişi gibi bir ilan verdi.

İlanda, idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yer verilerek, üç liderin "demokrasinin yıldızı" olduğu belirtildi. TGTV, İsmailağa Camii İlme Hizmet Vakfı, Akabe Vakfı, Anadolu Tevhit Vakfı, Ensar Vakfı, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı, Birlik Vakfı, MÜSİAD gibi 109 vakıf ve derneği bünyesinde barındırıyor.
Vakıf Başkanı Necmi Sadıkoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan'da yayımladığı bildiriye ve cumhuriyet mitinglerine tepki göstermek için bu yolu seçtiklerini söyledi.

Afişte fotoğrafları yer alan Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan, "Onlar Atatürk'ün açtığı demokrasi yolunda bayraklaşan liderler. Onlar demokrasi ufkunda parlayan yıldızlar" şeklinde tanıtıldı.
Sadıkoğlu, "Niyetimiz AKP'nin seçimlerde desteklenmesi değildir. Tayyip Erdoğan'ı değil, demokrasiyi destekliyoruz" diye konuştu.