BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İki bayram arası nikah olur

Van Müftülüğü, tüm camilerden, "İki bayram arasında nikâh" düşüncesinin hurafe olduğunu anlatan bir hutbe okuttu.

Abone ol

Van Müftülüğü, önceki gün il sınırları içindeki tüm camilerden, "İki bayram arasında nikâh kıyılma" düşüncesinin hurafe olduğunu anlatan bir hutbe okuttu.
"Bid'at ve Hurafeler" konulu hutbede İslamın, insan hayatının her anını kontrol altında tutan bir din olduğu belirtilerek, "İslam, insanın tüm inanç dünyasını şekillendirir. Kendisine kutsallık atfedilen her şey dinimizin temel kaynaklarında yer almaktadır. Bunların dışında başka şeyleri kutsal saymak bid'attır, hurafedir" denildi. Hutbe şöyle devam etti:

"Evden misafir gidince üç gün ev temizlenmezmiş, sökük elbise üzerindeyken dikilirse iftiraya uğranılırmış, bunların hepsi yanlış şeyler. Türbelere mum yakmanın, taşlarını, demirlerini, parmaklıklarını öpmenin, çalı ve dallarına çaput bağlamanın, türbeye kurban kesmenin İslamda yeri yoktur. Kurşun dökmenin de İslamla alakası yoktur. İki bayram arasında nikâh kıyılmaz sözü de yanlıştır. Bizzat Peygamberimiz, Hz. Ayşe ile nikâhını Ramazan ile Kurban Bayramı arasında yapmıştır. Yapılacak ilk iş, İslamı bizzat kaynağından okuyarak öğrenmek olmalıdır."