BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.431,84
HABER /  POLİTİKA

Asker konuşmak zorunda olmayacak

Diyarbakır'dan Mardin'e geçen DYP lideri Mehmet Ağar, hükümeti eleştirdi.

Abone ol

Diyarbakır'dan kara yoluyla Mardin'e gelen Ağar'ı partililer, Şeyhan mevkisinde kurban keserek karşıladı. Daha sonra yaklaşık 200 araçlık bir konvoyla Mardin'e geçen Ağar, bir televizyonun canlı yayın programına katıldı.

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağar, Türkiye rejiminin dayanıksız olduğunu iddia etmenin cumhuriyetin kudretine inanmamak demek olduğunu söyledi. Ağar, şöyle konuştu:
"Halkımız, cumhuriyet rejiminin temellerinden fevkalade memnundur. Türkiye'de bu noktada farklı teşebbüslerde olan insanlar varsa cumhuriyetin kudreti onların üstüne çıkmaya kafidir. Bu meseleyi bu ölçüler içerisinde tedirginlik noktasına taşıyan, hükümetin ayrımcı, kadrolaşmacı, hükümetin olaylar karşısındaki milletin tümüne güven vermeyen tutumlarından kaynaklanmaktadır."

BÜROKRASİ KONUŞMAYACAK

Komutanların son dönemde yaptıkları çıkışları da değerlendiren Ağar, "Tüm askeri ve sivil bürokrasinin sorumluluğu hükümete aittir. Hükümet bu sorumluluğunun farkında değil. Bizim hükümet olduğumuz Türkiye'de, hiçbir askeri sivil bürokrat konuşmak durumunda olmayacak. Böyle bir ihtiyaç olmayacaktır" dedi.